Експертите от една от най-реномираните марки (умишлено не посочваме името

...
Експертите от една от най-реномираните марки (умишлено не посочваме името
Коментари Харесай

7 тайни за дълъг експлоатационен живот на вашите автомобилни гуми

Експертите от една от най-реномираните марки (умишлено не посочваме името ѝ) показват 7 секрети за това по какъв начин да удължите живота на гумите на вашата кола, както и да намалите разхода на гориво. Ето кои са те:

1. Проверявайте постоянно дали болтовете на джантата са добре стегнати освен по време на монтажа на колелото. Препоръчва се това да се прави най-малко на всеки три месеца или 10 хиляди км.

2. Докато проверявате болтовете на колелата, можете по едно и също време да ревизирате и налягането в гумите. Най-добре е да употребявате прецизен калибриран манометър. В този случай най-добре е да следвате рекомендациите за налягане от производителя на автомобила.

3. Когато подменяте гуми, би трябвало да ревизирате вентилите. Ако е належащо, те би трябвало да бъдат сменени с нови, това напълно не е скъпа интервенция.

4. Трябва да се помни коя гума къде е била инсталирана предходния път. Когато се приготвят за новия сезон, те би трябвало да бъдат разменени, т.е. тези, които са били начело би трябвало да бъдат инсталирани откъм гърба. Това ще удължи живота на протектора.

5. Също по този начин, преди монтажа, балансирането е наложително. Трябва да бъде тествано и поправено, в случай че е належащо на специфична машина.

6. Сходимостта на колелата също би трябвало да бъде тествана. Това ще помогне на колата ви като цяло и протектора на гумите ще се износват отмерено.

7. И последното нещо - не въртете на вятъра кормилото, т.е. когато колата не е в придвижване. В допълнение към намаляването на напрежението върху съставените елементи на кормилната система, това ще помогне иза отбраната на протектора на гумите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР