Експертите очакват в следващите месеци основните горива в България да

...
Експертите очакват в следващите месеци основните горива в България да
Коментари Харесай

Много лоша новина за всички шофьори!

Експертите чакат в идващите месеци главните горива в България да нарастнат с още сред 2 и 4 стотинки. Дизелът стигна до 2 лв. и 31 стотинки за литър. Покачване има и при най-масовото гориво - бензин А 95.

Експерти предвиждат, че повишението на цените ще продължи.
За последния месец са се повишили цените на всички горива, с изключение на метана. Бензин А 95, да вземем за пример, е поскъпнал със приблизително 0,07 лв/л. Така цената му в другите градове и бензиностанции варира от 1,91 лв/л до 2,26 лв/л. Дизелът пък е поскъпнал със приблизително 0,08 лв/л.
" За последното шестмесечие сред 12 и 15 стотинки на най-масовия бензин и дизелът. Т.е приблизително с към 5% нарастване ", сподели изпълнителният шеф на петролна и газова асоциация Андрей Делчев, предава Нова тв.
" Цената на суровия нефт върви нагоре, в случай че продължи да върви ще се усилва. обичайно се усилва поради увеличеното търсене. Но това води до напън на цените от 2-3 стотинки, т.е не се усеща. Не това подвига цените главно. Увеличението на вътрешния пазар е функционалност на нарастването на международния нефт.В Европейски Съюз обичайно сме на дъното в таблицата на страни. Или сме най-ниски или сме в границите на 2-3 страни, които са най-ниско ", добави Делчев.
Експертите чакат в идващите месеци главните горива в България да нарастнат с още сред 2 и 4 стотинки. През днешния ден бензин А 95 е най-скъп в областите Видин, Враца, Кърджали и Шумен, а най на ниска цена е литърът в Добрич, Русе и Ямбол. В тези области и дизелът е най-евтин, а през днешния ден литър дизел излиза най-солено в Монтана, Видин и Враца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР