Експертите очакват сериозна операция на руските войскиС голямата украинска контраофанзива

...
Експертите очакват сериозна операция на руските войскиС голямата украинска контраофанзива
Коментари Харесай

В украинското настъпление имаше „фазова промяна“: цяла армия беше загубена

Експертите чакат сериозна интервенция на съветските войски

С огромната украинска " контраатака " се случи още една промяна. Както заяви американският The Washington Post, базирайки се на военни източници, към този момент е почнала третата фаза на настъплението на въоръжените сили на Украйна, която сигурно ще даде резултат.

Струва си да си напомним по какъв начин един съдбоносен „ контранаступ “ последователно се трансформира в „ многофазна “ интервенция. Голямото нахлуване, когато въоръжените сили на Украйна използваха стратегически запаси, стартира на 4 юни. Основните борби се разиграха в посока Запорожие, само че те донесоха единствено за големи загуби на въоръжените сили на Украйна - в интернет бяха публикувани голям брой видеоклипове с десетки изгорени и взривени от мини немски Леопарди и американски Брадли.

На Запад и в Киев неуспехът беше приписан на " подлите руснаци ", които ненадейно твърдо пазят себе си и на тяхните ужасни минни полета. След това беше оповестена втората фаза. Тя стартира на 26 юли, само че мина със същия резултат като първия. И в този момент нова промяна на проектите – към този момент е оповестена третата фаза.

Благодарение на умишленото „ изтичане “ на информация в западните медии, проектите за огромна украинска атака бяха известни преди шест месеца. Те започнаха да пишат за него още през януари, като оповестиха началото му първо през април, а по-късно през май. НАТО не скри какъв брой техника е доставил Алиансът за два нови украински армейски корпуса - 9-ти и 10-ти, образувани особено, с цел да пробият защитата ни за три дни, след което да доближат Крим и Азовско море, превземайки Мелитопол, Бердянск и Мариупол.

Киев получи 250 танка от страните на НАТО за тази атака, в това число Leopards, британски Challengers, френски AMX-10, както и към 1000 бронирани бойни машини от разнообразни модели и типове. Бяха предадени и гаубици, самоходни оръдия, системи за Противовъздушна отбрана и реактивни системи.

С осъществяването на този проект обаче се получи издънка. Въпреки че източниците на американските медии не заблуждават с главната посока на офанзивата: акцията към Крим и Азовско море към момента остава главната цел на „ офанзивата “. На 4 август съветското министерство на защитата приказва за цената, която Въоръжените сили на Украйна към този момент са платили за постигането на тази илюзорна цел. Съгласно неговите данни, въоръжените сили на Украйна са изгубили 43 000 военнослужещи, считано от 4 юни.

Загубите на съоръжение възлизат на 4900 единици разнообразни оръжия: 26 самолета, 9 хеликоптера, 1831 танка и други бронирани бойни транспортни средства, в това число 25 танка Leopard, 7 френски колесни танка AMX, 21 американски бойни транспортни средства на пехотата Bradley. Загубени са и 747 оръдия и минохвъргачки, в това число 76 американски гаубици M777, както и 84 самоходни оръдия от Полша, Съединени американски щати, Франция и Германия.

Как могат да се оценят тези загуби? Ами ето, да вземем за пример, формалните данни на Министерството на външните работи на Украйна за числеността на въоръжението на Въоръжените сили на Украйна към 1 януари 2022 година

По това време въоръжените сили на Украйна разполагат с 1970 танка, 3575 бронетранспортьора, 2376 бойни машини на пехотата, 3182 оръдия, 488 бойни самолета, 102 ударни хеликоптера и 215 000 военнослужещи. До началото на 2023 година съвсем цялата тази военна техника беше унищожена.

Оказва се, че единствено за два месеца въоръжените сили на Украйна са изгубили цяла войска в полетата на Запорожие, на която обаче са пособия да се оборудва и образова най-малко три дузини страни от НАТО в продължение на шест месеца.

Въпросът е какъв брой време ще отнеме на Украйна да компенсира тези загуби и може ли Киев да разчита на същата помощ от НАТО при съвсем цялостното неявяване на резултати на бойното поле.

Оценявайки идната промяна на настъплението на въоръжените сили на Украйна, командирът на батальон " Восток " Александър Ходаковски в своя канал го назова пълзящо, " което беше мъчно даже да се поправи – то по начало се различаваше толкоз малко от елементарния изблик на интензивност. "

„ Стратегията (на ВСУ) към този момент е много линейна и е построена на правилото „ водата източва камъка “, заключи Александър Ходаковски.

По негово мнение, главната задача на въоръжените сили на Украйна през днешния ден е да върже нашите сили в разнообразни сектори на фронта, тъй че да нямаме опция да прехвърлим сили на главното направление - южното или Запорожието.

„ По някаква причина ми се коства, че в случай че врагът успее да ни сложи в сериозна позиция на юг, някъде ще стартира сериозна интервенция. А може би ще стартира по някаква своя причина - всички тайничко се надяваме на това “, заключи командирът на батальона.

Руският общоприет щаб е виновен за реализирането на тези очаквания. Той знае тъкмо посоката на нашия удар. Възможно е това да бъде този сектор от линията на прикосновение, който неотдавна посети министърът на защитата Сергей Шойгу. Той посети щаба на групата „ Център ” и изслуша отчета на командира на групата генерал-лейтенант Андрей Мордвичев. Тази формация сполучливо работи в Краснолиманското направление.

Генерал Мордвичев е назначен за командващ войските на Централния боен окръг и в същото време командващ групата „ Център “ в зоната на СВО през февруари. Генералът, който е изпращан няколко пъти в Сирия, по време на СВО управлява войските по време на щурма на Азовстал в Мариупол.

През юли в изявление за Solovyov Live генералът даде следната прогноза за настъплението на въоръжените сили на Украйна: „ Те ще имат задоволително време за нахлуване до края на август,... няма да реализират доста в това,... до пролетта, мисля, че всичко ще свърши.

Ако прогнозата на генерала е вярна, тогава многофазната украинска атака скоро ще завърши.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР