Експертите обаче признават, че това не е достатъчно.Демокрацията, върховенството на

...
Експертите обаче признават, че това не е достатъчно.Демокрацията, върховенството на
Коментари Харесай

Как Европейският съюз може да възстанови доверието в своите институции?

Експертите обаче признават, че това не е задоволително.

Демокрацията, върховенството на закона, правата на индивида постоянно са били съществени в ценностната система на Европейския съюз. Но през последните години в него се появиха пукнатини.

През 2022 година няколко сегашни и някогашни членове на Европейския парламент бяха упрекнати в присъединяване в корупционен скандал, за който се твърди, че са забъркани Катар, Мароко и Мавритания. Белгийските федерални прокурори настояват, че са платени " огромни суми " в подмяна на опцията да се въздейства върху политиката на Европейски Съюз.

Година по-късно Европейският парламент заведе дело против Европейската комисия по отношение на прехвърлянето на замразени средства към Унгария, страна, чиято правосъдна система, съгласно него, не дава отговор на стандартите, избрани в договорите на Европейски Съюз.

Алберто Алемано, професор по европейско право, HEC Париж:

„ Виждам прекалено доверие в европейската политическа класа отдясно наляво, като хората, които се кандидатират за офиси, споделят: „ Е, жителите на Европа евентуално към този момент са не запомнили за това. “ И аз не...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР