От общата сума за БАН са предвидени 10 000 000

...
От общата сума за БАН са предвидени 10 000 000
Коментари Харесай

49 млн. лв. отпусна кабинетът за увеличение на заплатите на академичния състав

От общата сума за Българска академия на науките са планувани 10 000 000 лева, а за държавните висши учебни заведения - 39 000 000 лева

Благодарение на финансирането ще се усилят възнагражденията на 2 271 представители на университетския състав на Българска академия на науките и 12 070 представители на университетския състав в 33 държавни висши учебни заведения.

Одобрените средства са част от напъните, които страната поставя за развиването на научноизследователския бранш и университетския състав и са свързани и с подобряването на качеството, резултатността и изгодите от построения теоретичен и експертен капацитет на страната.

Средствата за повишение на заплатите ще разрешат да бъдат привлечени откриватели, да се подтиква качеството на публикационната и издателската активност, както и на научната експертиза в помощ на държавните институции.

Очакваният резултат от нарастването им е учените бъдат стимулирани да вкарват нови способи на преподаване, основани на асимилиране на компетентности, както и да се предизвикват на повече младежи да вземат участие в състезания за преподаватели, което от своя страна...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР