Експертите на компанията установиха, че през първото тримесечие на тази

...
Експертите на компанията установиха, че през първото тримесечие на тази
Коментари Харесай

Продажбите на персонални компютри и лаптопи се съкратиха в световен мащаб

Експертите на компанията откриха, че през първото тримесечие на тази година позитивна динамичност на продажбите се следи единствено при Apple и Dell. В първата компания сегментът на продажбите е повишен с 8%, а при втората - с 1%. Останалите огромни играчи на пазара на компютърни технологии обаче видимо боксуват, което в последна сметка води до обща негативна динамичност.

Според калкулации на Counterpoint, през първите три месеца на 2022 година са продадени 4,3% по-малко устройства в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Експертите изясняват това с обстоятелството, че по време на пандемията търсенето на компютри и е скочило мощно, което е пренаселило пазара. Сега, когато търсенето понижава, продажбите се отдръпват от пиковите стойности.

Според анализаторите обаче, търсенето на компютри и преносими компютри към момента остава високо. Данните за първото тримесечие на 2022 година, въпреки и по-ниски от тези за предходната година, са по-високи от тези, които бяха преди няколко години.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР