Експертите казват, че безсимптомната смърт от спиране на сърцето няма

...
Експертите казват, че безсимптомната смърт от спиране на сърцето няма
Коментари Харесай

Усетите ли това, тичайте при лекаря: 10 симптома, че сърцето ви ще спре скоро

Експертите споделят, че безсимптомната гибел от прекъсване на сърцето няма да ви сполети, в случай че се разпознават вярно някои признаци.
Кардиолози от сърдечно-съдова клиника в Палм Бийч (САЩ) оповестяват, че множеството жертви на неочаквани инфаркти са получили предупредителни сигнали преди случая. Лекарите разказат по какъв начин признаците могат да покажат, че човек евентуално ще се получи сърдечен удар, написа zdrave.to.
Изследователите анализирали данни за признаците и болесттите на близо 600 мъже на възраст от 35 до 65 години, които са имали сърдечен арест. Този разбор оказал помощ да се разпознават някои от признаците, които се демонстрират под формата на предупредителни сигнали за идна офанзива.
Ето лист от тях:

болки в гърдите
болка в рамото
недостиг на въздух
виене на свят,
гадене,

синкоп (краткотрайна загуба на съзнание),
променен пулс,
рязко повишение на кръвното налягане
нездравословен загар
внезапна мощна отмалялост.
„ Около 80% от признаците се появяват в интервала от четири седмици до час преди неочакваното прекъсване на сърцето “, споделят лекарите.
Когато тези признаци се появят под формата на комплекс, несъмнено би трябвало да отидете на обзор, споделят специалисти./

Спазвайки няколко елементарни правила, може да стабилизирате прочувственото си положение и да запазите сърцето си крепко:
1. Намалете или спрете цигарите
В стресови обстановки, като нощта на 22май 2012, множеството хора прибягват към цигарите или алкохола, поради упойващите и успокоителни субстанции, които се съдържат в тях. Те обаче са рискови за здравето и краткотрайният им резултат на усмиряване в следствие може да се окаже съдбовен за здравето ви. Опитайте се най-малко да намалите цигарите, в случай че не можете да ги спрете от раз.

2. Движете се колкото можете повече
Не стойте дълго в затворено помещение. АКо работите в офис, излизайте на всеки час за най-малко 5-10 минути и се разходете към постройката. Свежият въздух ще ви освежи, а придвижването ще е с благотворно деяние върху сърцето.
3. Яжте най-малко една купичка дневно зеленчуци. Задължително хапвайте и най-малко един плод на ден.
За крепко сърце ограничете газираните и сладки питиета до 1 литър седмично, както и намалете солта фрапантно.

4. Спазвайте показател телесна маса под 25. Наднорменото тегло е най-големият зложелател на сърцето. За да го стабилизирате и поддържате в положително здраве, следете тежестта си постоянно.
Инфо: Брадва

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР