Експерти в областта на отбраната и представители на академичната общност

...
Експерти в областта на отбраната и представители на академичната общност
Коментари Харесай

Експерти: България да окаже незабавна военна помощ на Украйна

Експерти в региона на защитата и представители на академичната общественост желаеха България да окаже незабавна военна помощ на Украйна. Това е следващото писмо апел. 

„ България има с какво да помогне, освен това – в обилни количества “, настояват в изпратеното до премиера и кабинета писмо. „ Помощта е помощ, единствено когато е навременна! “, означават специалистите.

Отвореното писмо е подписано от членове на неправителствения Атлантически съвет на България, Съюза на офицерите от запаса " Атлантик ", академични преподаватели. Подобен апел за изпращане на военна помощ насочиха преди дни и шестима някогашни военни министри.

Министърът на защитата Драгомир Заков изясни обаче по-рано, че изпращането на военна помощ е невероятно. „ За да изпратим помощ, би трябвало да лишим българските въоръжени сили от съоръжение “, изясни министърът. 

За оказване на военна помощ на Украйна по-рано се разгласи и парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание. Зам.-председателят на партията настоя да се даде мандат на държавното управление за даване на такава помощ. В деловодството е импортирано и съответното проекторешение.

Парламентарната група на „ Демократична България “ пък стартира съвещания за реализиране на единодушие за приемане на решение на Народното събрание, с което да бъде даден мандат на държавното управление за оказване на военнотехническа помощ на Украйна, съгласно нейните потребности и съгласно опциите на страната ни. Това разгласи в декларация депутатът Атанас Атанасов, който е и зам.-председател на Народното събрание.

От " Българска социалистическа партия за България " обаче изрично се оповестиха срещу даването на военна помощ за Украйна. Председателят на лявата парламентарна група Георги Свиленски подсети, че при приемането на държавния бюджет Народното събрание е дало позволение за оказване единствено на филантропична помощ. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР