Експерти в бранша на недвижими имоти очакват 30% спад на

...
Експерти в бранша на недвижими имоти очакват 30% спад на
Коментари Харесай

Ако искате апартамент под наем: Сега е бумът на ниските цени

Експерти в сектора на недвижими парцели чакат 30% спад на цените на жилищата чартърен. Причината е, че доста от жителите им в този момент са създали инвестиция на зелено.

"За мен беше предстоящо, имайки поради растежа на строителството. Хората с по-малки приходи избират да изплащат ипотечен заем. Вноската за заем е по-ниска от сумата за наем ", уточни Александър Гергов, който е шеф на имотна организация.

"Застроиха се много комплекси към София и става все по-модерно да се живее в предградие след Околовръстното шосе ", посочи той в "България заран ".

По думите му в кв. "Манастриски ливади " продължава да се строи с високи темпове. Такова строителство има и в "Кръстова вада ", "Малинова котловина " и "Витоша ". В тези квартали обаче имало проблеми с урбанизацията.

Консултантът по недвижими парцели Сима Тодорова сподели, че не се следи общоприет спад в наемите, защото там постоянно има текучество.

"Нашата статистика демонстрира, че към 45% са покупко-продажбите за наем за двустайни жилища и към 20% за тристайни. Хората със фамилии преценят, че е еднакво да внесат наема си като вноска по ипотечен заем ", изясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Тодорова разяснява още, че не се регистрира повишаване на цените на парцелите. Пазарът е постоянен, подписват се покупко-продажби. Сред най-желаните региони в София са централната част, "Лозенец " и "Младост ".

"Ваканционните парцели не са в пика си ", означи Сима Тодорова. С това мнение се съгласи и Александър Гергов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР