Експерти смятат, че отказът от ваксини води до ръст на

...
Експерти смятат, че отказът от ваксини води до ръст на
Коментари Харесай

Руски тролове сеели дезинформация за ваксините

Експерти считат, че отводът от ваксини води до растеж на инфекциозни болести.

Ботове в обществените мрежи и съветски тролове са разпространявали дезинформация за имунизациите в туитър, с цел да основат обществено разделяне в западното общество, настояват американски откриватели, представени от Би Би Си.

Според тях за тази цел са употребявани същите сметки, които опитвали да повлияят на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Хиляди туитове “за ” и “против ” имунизациите са употребявани за основаване на “разкол ” в обществото, споделя Марк Дредзе от университета “Джон Хопкинс ”. “Като играят и на двете страни, те разрушават публичното доверие във имунизациите и излагат всички нас на риск от инфекциозни заболявания ”, отбелязва Дредзе.

Тази седмица Световната здравна организация заяви за рекордно нарастване на случаите на дребна шарка в Европа и специалисти хвърлят виновността за това върху спад в броя на имунизираните поданици. Скорошно изследване сподели, че и в Съединени американски щати пораства броят на децата, които не са ваксинирани заради религиозни или други аргументи.
“Голяма част от онлайн полемиките за имунизациите може да е основана от зловредни играчи със скрити цели ”, отбелязва Дейвид Бронятовски от университета “Джордж Вашингтон ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР