Експерти понижиха оценката за нанесените от урагана Ирма щети в

...
Експерти понижиха оценката за нанесените от урагана Ирма щети в
Коментари Харесай

Експерти понижиха щетите от Ирма четири пъти - до $50 милиарда

Експерти намалиха оценката за нанесените от урагана " Ирма " вреди в щата Флорида четири пъти - от 200 милиарда до 50 милиарда $.

Това осведоми организация Bloomberg, базирайки се на специалиста по моделиране на рисковете от естествени произшествия на компанията Enki Research Чък Уотсън.

Според последната оценка на Enki Research, ураганът " Ирма " е нанесла на щата Флорида вреди в размер на $49,5 милиарда в парично изражение.

На собствен ред съоснователят на метеорологичната организация Weather Underground Джеф Мастерс отбелязва, че най-катастрофалните последици са избегнати с помощта на това, че ураганът е изменил своята траектория в неделя, 10 септември.

Съгласно предварителните прогнози ураганът " Ирма " трябваше да стане най-разрушителния в цялата история на Съединени американски щати. Но изместването на траекторията на урагана на запад разреши най-гъсто обитаемоте региони на щата да избегнат пагубните последствия, отбелязва организацията.

По предварителни данни вредите от урагана " Харви ", който опустоши щата Тексас на 25 август ще бъдат сред $65 милиарда и $75 милиарда, демонстрират оценки на компанията AIR Worldwide, която се занимава с моделиране на рисковете от естествени произшествия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР