Експерти подготвят мярка, която да бъде насочена само към Северна

...
Експерти подготвят мярка, която да бъде насочена само към Северна
Коментари Харесай

Нов вид финансова помощ ще помогне на Северозападна България да навакса изоставането

Експерти приготвят мярка, която да бъде ориентирана единствено към Северна България и Северозападна България и средствата по нея да отидат напълно за предприятия в тази част на страната.

Това заяви във Враца шефът на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ към Министерството на нововъведенията и растежа Радослав Ризов , представен от „ Българска телеграфна агенция “. Той изясни, че по структурирането на мярката към този момент се работи.

„ Аз съм сигурен, че това ще бъде приветствано добре от страна на Европейската комисия. Всеки миг чакаме да имаме нещо като предварителна версия, която да споделим с необятната общност “.

Ризов изясни още, че и в този момент по процедурата „ Внедряване на нововъведения в предприятията “ има опция немалка част от парите да бъдат ориентирани за за Северозападния и Северен централен райони за обмисляне.

„ Ние сме си сложили този фокус – Северна и Северозападна България да получават оптимално огромен размер от общия размер финансиране “.

По думите му при общ размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата от 293 374 500 лева, единствено 29 337 450 лева са за Югозападния район , а другите – за останалите райони за обмисляне.

Причината да се работи в тази посока е констатацията на Европейската комисия, че в България изостава във връзка с понижаване на несъответствията сред обособените райони . Затова дружно с Изпълнителна организация за поощряване на дребни и междинни предприятия се обмисля и основаване на мрежа от изнесени офиси на организацията. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР