Експерти по криптовалутите определят движението на цената на Bitcoin като

...
Експерти по криптовалутите определят движението на цената на Bitcoin като
Коментари Харесай

Криптоексперти: Възходът е в ход, цената на Биткойн може да достигне $100 000 догодина

Експерти по криптовалутите дефинират придвижването на цената на Bitcoin като нов " бичи поход ", като огромна част от хората от криптоиндустрията предвиждат още по-големи исторически върхове за криптовалута №1 през 2024 година. Според тях цената на Биткойн може да доближи внушителните $100 000, оповестява CNBC. Bitcoin набъбна с над 120% тази година и мнозина са оптимистично настроени за това, че растежът ще продължи и следващата година.

" Имам възприятието, че 2023 година беше година, в която да се подготвим за бичия поход, който занапред следва. Но настроенията са доста обнадеждаващи за 2024 и 25 година ", разяснява Паскал Готие - основен изпълнителен шеф на Ledger.
 1 биткойн към този момент коства 75 000 лв.
1 биткойн към този момент коства 75 000 лв.

Това е най-високото равнище от април 2022 година до момента

Припомняме, че последният рекорден връх на цифровата валута от близо $69 000 беше доближат през ноември 2021 година Оттогава насам криптоиндустрията беше наранена от доста проблеми -  срив на токени и планове, банкрути, наказателни процеси и несъмнено, регулации.
 Арестуваният на Бахамите Сам Банкман-Фрайд
Източник:

Арестуваният на Бахамите Сам Банкман-Фрайд

FTX, в миналото една от най-големите тържища за криптовалути в света, се срина, като нейният създател е изправен пред над 100 години затвор, откакто беше приет за отговорен по седем обвинявания в престъпна машинация. На този декор шефът на Binance Чанпенг Джао се призна за отговорен по наказателни обвинявания и се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф на компанията като част от споразумение с Министерството на правораздаването на Съединени американски щати на стойност Щатски долар 4,3 милиарда.

" Кралят на криптовалутите “ Сам Банкман-Фрайд е разгласен за отговорен за финансови измами

Милиардерът беше задържан предходната година, след банкрута на ръководената от него борса FTX

" Аз мисля, че като приключим със спекулативната фаза, с която съгласно мен съвсем сме приключили, тогава ще можем да се заемем с същински планове, които да се концентрират върху технологията и проблемите, които може тя да реши, а не просто да имаме гигантско цифрово казино, в което хората да търгуват ", споделя Дейвид Маркъс - основен изпълнителен шеф на Lightspark.

И в действителност, откакто проблемите на бранша са зад тила му, вложителите се концентрират върху два аспекта, които могат да доведат до позитивно развиване. Първото от тях е възходящото неспокойствие, че скоро може да бъде утвърден борсово търгуван фонд за Bitcoin или ETF. Това би могло да притегли по-големи обичайни вложители, които преди не желаеха да припарват до криптовалутите.
 Измамени от Ружа Игнатова стартират дело в Лондон
Измамени от Ружа Игнатова стартират дело в Лондон

" Мишкон де Рея ", измежду чиито клиенти са принцеса Даяна и активистката срещу Брекзит Джина Милър, възнамерява групов иск

$100 000 за Биткойн?

Смелите прогнози за 2024 година към този момент " валят ".  Началото слага Standard Chartered, повтаряйки тезата си от април тази година, че цената на Bitcoin ще доближи $100 000 $ до края на 2024 година От банката декларират, че " това ще бъде провокирано от утвържденията на доста ETF-и. " Ако прогнозата се сбъдне, сходна цена би означавала почти 160% растеж по отношение на днешна дата.

От компанията за криптофинансови услуги Matrixport предвиждат, че Биткойн ще доближи $63 140 до април 2024 година и $125 000 до края на идната година.

Въпреки някак прекомерно оптимистичните прогнози, специалисти предизвестяват, че ралито, което значително е построено върху упованията за утвърждение на ETF, може и да се провали, при положение, че продуктът още веднъж бъде отритнат от регулаторните органи.

Към момента обаче едно е ясно - както Money.bg писа, възходът на биткойн продължава с цялостна мощ, откакто цената на цифровата валута мина психическата граница от $41 000 при започване на тази седмица. За последно бяхме виждали такива равнища през април 2022 година - преди краха на Terra, третата най-голяма екосистема в света на крипто.

Обърнато в левове, все още на писане на тази публикация - в 11:42 на 4 декември 2023 г-, 1 биткойн струваше 75 005 лв..
 FTX ще ликвидира $3.4 милиарда в криптовалути - какво следва
FTX ще ликвидира $3.4 милиарда в криптовалути - какво следва

Крипто промишлеността чака огромни събития

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР