Експерти откриха черната кутия на военно-транспортния самолет Ан-26, който се

...
Експерти откриха черната кутия на военно-транспортния самолет Ан-26, който се
Коментари Харесай

Намериха черната кутия на разбилия се Ан-26 край Харков

Експерти откриха черната кутия на военно-транспортния аероплан Ан-26, който се разруши в петък покрай град Чугуев в региона на Харков. Това заяви в събота министърът на защитата на Украйна Андрий Таран, съобщи ТАСС. По данни на Държавната работа за изключителни обстановки на борда е имало 27 души - с изключение на екипажа, и кадети от Харковския университет на Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна.
Намериха черната кутия на разрушилия се Ан-26 край Харков, 25 са починалите
Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, сподели, че злополуката е станала по време на подготвителен полет. Президентът на Украйна Владимир Зеленски се чака да дойде на мястото на случая.

Катастрофата е станала по време на метода за кацане. Службата на основния прокурор на Украйна оповестява за 25 починали, а двама ранени в тежко положение са откарани в лечебни заведения. Започнало е следствие за нарушаване на разпоредбите за полет и подготовката за тях. Ръководителят на Харковската регионална държавна администрация Алексей Кучер съобщи, че повреден мотор е причина за нещастието.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР