Експерти отговориха на най-задавания въпрос Оризът е една от най-популярните

...
Експерти отговориха на най-задавания въпрос Оризът е една от най-популярните
Коментари Харесай

Оризът става като в скъп ресторант с този трик

Експерти дадоха отговор на най-задавания въпрос

Оризът е една от най-популярните зърнени храни в целия свят. Част е от нашата обичайната кухня, както и от кухните на доста други нации по целия свят. Различните типове ориз имат друго наличие на нишесте.

При изплакване на ориза преди готвене това проличава по количеството бяла белезникава течност, която се отделя от него.

Вероятно сте забелязали, че на някои опаковки на ориза има категорично споменат съвет зърната да бъдат изплакнати преди готвене, а на други не.

Вероятно се чудите по какъв начин е вярно да действате – да миете ли ориза или не?
Може би сте привикнали да изплаквате ориза, тъй като вашата баба е правела по този начин. А може и да сте престанали да го вършиме, тъй като актуалните опаковани зърнени артикули са измити и добре почистени преди да бъдат опаковани.

Съществува ли риск обаче от това да сложите ориза да се готви непосредствено от опаковката? Трябва ли да го миете, преди да го готвите?

Според marthastewart.com оризът е добре да бъде изплакнат преди приложимост. Това е по този начин заради същата причина, заради която изплаквате плодовете и зеленчуците.

По външната обвивка на ориза и останалите артикули се събират прахуляк, нечистотия, бактерии, вирусни частици, химикали, микроскопични инсекти, които могат да са рискови за здравето. Ето за какво е мощно целесъобразно да изплаквате добре ориза, преди да го готвите.

Така ще е по-безопасен за консумация.

Освен това изплакването на ориза усъвършенства неговата текстура, прави го по-пухкав, лек и леплив, което е издирван резултат в доста ястия. Водата ще отмие част от непотребното нишесте върху оризовите зърна, което усъвършенства неговата текстура при готвене.

Съществуват доста несъгласия във връзка с ориза, свързани с това здравословен ли е той или не. Тъй като в последно време нисковъглехидратните диети набират от ден на ден известност поради успеваемостта си, доста хора се отхвърлят от потреблението на ориз. Т

Той е формиран най-вече от въглехидрати, като белият пречистен ориз е с най-високо наличие на въглехидрати.

Често той е апетитен и за една от храните, създаващи причина за наднормено тегло и диабет поради високия си гликемичен показател.

Според Medical News Today в една чаша сварен ориз се съдържат към 260 калории, 5 грама протеин и малко по-малко от 1 грам мазнини.

По-голямата част от калориите в ориза идват от въглехидратите в него. Рафинираният ориз е доста безпаричен на протеини, мазнини и фибри, тъй като те са отстранени при обработката му. Това го прави по-беден на хранителни субстанции, надлежно по-малко потребен за здравето.

Но съществуват нерафинирани типове ориз, които можете да включвате в дребни количества в храненето си, даже да сте на диета.

Оризът е добър източник на витамини, минерали, фибри, антиоксиданти, които са скъпи за организма. Освен това, трениращите хора, които постоянно практикуват спортове или вършат извършения, се нуждаят от въглехидрати, които да допринесат за мускулния напредък и възобновяване на силата в мускулите.

Въглехидратите са нужни за силата в телата ни, по тази причина цялостното им изключване има отрицателни последствия. Често повода хората на нисковъглехидратна диета да не могат да развият мускулатурата си е това, че не употребяват задоволително въглехидрати.

Според клиника Майо, естествените и здравословни въглехидрати би трябвало да заемат сред 45 и 65% от общия дневен банкет на калории. Въглехидратите се срещат в зърнените култури, какъвто е оризът, както и в плодовете, зеленчуците, семената, бобовите растения.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР