Експерти от Световната здравна организация днес пристигат в ЮАР, за

...
Експерти от Световната здравна организация днес пристигат в ЮАР, за
Коментари Харесай

СЗО свиква спешна среща заради нов вариант на COVID-19

Експерти от Световната здравна организация през днешния ден идват в ЮАР, с цел да извършат изследвания и да оценят каква е обстановката след новооткрития вариант на ковид B.1.1.529. Междувременно през днешния ден ще се организира и изключително съвещание на Организацията. Мутацията е била записана при 22-ма души. Тя е " най-лошата, откривана до момента ", тъй като има опция да заобикаля имунитета, съобщи специалист.

Заради този вид, Англия вкара незабавно карантина за идващите от ЮАР и пет други страни в Африка. Полетите от тях краткотрайно са спрени, а страните са включени в аления лист за пътешестване.

Първи случай на зараза с новия вариант е открит в Израел при жител, завърнал се от Малави. Пресслужбата на израелското министерство на опазването на здравето разгласи това през днешния ден.

" Щам на ковид, открит в няколко страни в Южна Африка, е открит в Израел при жител, който се е завърнал от Малави. Освен това има подозрения за още два случая на заразяване при завърнали се от чужбина жители, които сега чакат резултатите от тестванията в изолираност ", се споделя в изказването.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР