Експерти от строителен контрол, община Пловдив и Инспектората към Паметници

...
Експерти от строителен контрол, община Пловдив и Инспектората към Паметници
Коментари Харесай

Бизнесмен възпрепятства инспекцията на незаконните тунели под Главната

Експерти от строителен надзор, община Пловдив и Инспектората към Паметници на културата за следващ път не съумяха да създадат повсеместен оглед на нелегално прокопаните тунели под няколко здания в центъра на града, на метри от Римския стадион.

Това не е първата инспекция на институциите. И този път част от тунелите още веднъж не бяха огледани от специалистите, тъй като нито предприемачът Мирослав Стамов, нито негов представител, участваха на място, с цел да отключат мазетата в една от постройките.

Експертите би трябвало да приготвят мнения до " Икономическа полиция ", които поеха случая. Срокът на инспекцията е едномесечен и би трябвало да завърши скоро. Днес в комисията участваха представители на общината, РДНСК, полиция и специалисти от инспектората към Министерството на културата.

В постройката на ул. " Александър I Батенберг " номер 7, специалистите още веднъж бяха спрени от заключени порти.

" Всеки път когато те дойдат на инспекция, господин Стамов заключва нещата, изби, проходи и няма по какъв начин да ревизират хората ", сподели за Българска национална телевизия Светлана Варадинова.

По телефона юристът на Мирослав Стамов изясни, че те не са били известени за днешната инспекция на институциите.

" Никой не е получил такова искане, аз за първи път слушам, че е имало такава инспекция не са му взети пояснения, не е получил призовка, нито пък е известен за приканване по телефона ", сподели юрист Борислав Кобуров.

Днес за непозволените дейности на Стамов описаха и притежатели на други две прилежащи здания.

" Преди време ние разбрахме, че се копае в нашия парцел, дойдохме и се видяхме със Стамов и му казахме, че това е в наш парцел. Той споделя, че прави всичко за отводняване, надали не ще облагороди мястото ", споделя Венета Станева.

В момента със заповед на кмета на регион Централен на Мирослав Стамов са му неразрешени всевъзможни действия в парцелите. Прокуратурата към този момент работи по проблема.

Вече беше открито, че той е нарушил Закона за културното завещание и поради обстоятелството, че парцелът му е в предпазена територия и всевъзможни изкопни действия би трябвало да се правят в наличието на археолог.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР