Експерти от РИОСВ и Регионална лаборатория извършиха проверка на “Хлебозавод

...
Експерти от РИОСВ и Регионална лаборатория извършиха проверка на “Хлебозавод
Коментари Харесай

Линия за кифли тормози с шум квартал

Експерти от Регионална инспекция за опазване на околната среда и Регионална лаборатория направиха инспекция на “Хлебозавод Тимс " след подадени сигнали и подписка от жители за непрекъснат звук и неприятна миризма в региона вследствие на индустриалната активност.

Измервания на равнищата на шума не били направени обаче, защото съгласно жалбоподателите предаваният сега звук е с невисок интензитет. Предстои неочаквана инспекция, която ще се направи щом постъпи сигнал по телефона, оповестиха от екоинспекцията.

По време на визитата в предприятието във вторник в 17:30 ч. е осъществен оглед на индустриалната площадка и пространства. Установено е, че всички линии за произвеждане са в работен режим. Заводът работи неравномерно, според от пазарното търсене и направените поръчки от клиенти. При инспекцията е извършен диалог с двама от жалбоподателите, които дефинират като главен източник на звук линията за кифлички, плитки и бисквити и складовото помещение „ Експедиция на подготвена продукция ".

Установено е, че към всички пространства в обекта е построена вентилация и климатизация. По данни на шефа на сдружението в най-кратък период ще бъде осъществена реорганизация на вентилационната система, като изходящият въздуховод ще бъде шумоизолиран и изведен от западната страна на помещението, към вътрешния двор, по-далеч от жилищните здания.

Във връзка с миризмите вследствие на активността е осъществен и обход на региона по най-близо разположените улици, при който не e открито съществуване на миризма, споделиха още от екоинспекцията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР