Експерти от проекта Healthy Nutrition посочиха 5 подправки за подобряване

...
Експерти от проекта Healthy Nutrition посочиха 5 подправки за подобряване
Коментари Харесай

Пет подправки за отлично здраве и как да ги използваме правилно

Експерти от плана Healthy Nutrition показаха 5 подправки за възстановяване на здравето и опазване на младостта и дадоха препоръки по какъв начин да ги използваме вярно.

Куркумата се бори с възпалителните процеси в организма, усъвършенства мозъчната функционалност и понижава риска от рак с помощта на куркумина.

Той е неразтворим във вода и има ниска степен на асимилиране. Специалистите поучават да добавяте черен пипер към ястията с куркума. Веществото пиперин в черния пипер покачва абсорбцията на куркумина.

Канелата има успокоително деяние. Цейлонската канела съдържа субстанции, които са естествени антисептици. Нормата за консумация на канела дневно е до 6 г . В магазините постоянно се продава аналог на канелата - касия, която има доста по-малко потребни субстанции, акцентират специалистите.

Джинджифилът може да успокои треската, да облекчи признаците на простуда, да помогне при отичане на корема и гадене и да усъвършенства храносмилането. Имайте поради обаче, че джинджифилът е противопоказен за хора със стомашно-чревни и бъбречни проблеми. Здравият човек може да приема по 4 година джинджифил дневно.

Чесънът е натурален антибиотик. Веществото алицин, което е отговорно за лечебната му функционалност, се разгражда при нагряване. За да се възползвате оптимално от чесъна, той би трябвало да се употребява свеж и недопечен. Една скилидка на ден предотвратява признаците на простуда и форсира възобновяване след заболяване.

Лютите чушки удължават живота. Това е потвърдено от изследване, извършено от Китайската биобанка в Кадоори. Уникалното вещество капсацин в чушките усъвършенства метаболизма и намалява равнищата на холестерола в кръвта.

Специалистите от плана Healthy Nutrition.rf припомнят да се консултираме с доктор, преди да стартираме да консумираме тези подправки постоянно.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР