Експерти от Министерство на туризма са образували административно-наказателно производство и

...
Експерти от Министерство на туризма са образували административно-наказателно производство и
Коментари Харесай

На туроператора, провалил почивката на българи в Канада, беше съставен акт

Експерти от Министерство на туризма са образували административно-наказателно произвеждане и са връчили акт за определяне на административно нарушаване на шефа на туроператора " Уърлд Травел Мениджмънт ", който стана причина група българи да се върнат предварително от екскурзия в Канада. За случая описа тази заран " Нова телевизия ".

Туристите платили от джоба си нощувки, които към този момент един път са платили на туроператора, като за тяхна сметка били и самолетните билети до България. Санкцията на компанията обаче не е поради този случай.

Проверката на Министерството на туризма посочила, че " Уърлд Травел Мениджмънт " има регистрация за осъществяване на туроператорска и турагентска активност от месец май 2015 година Проверката в регистрите открила, че все още компанията е с изтекла застраховка, като срокът на последната лавица е бил 25 януари 2018 година.

Фирмата не е показала контракт за подписана застраховка, като съгласно настоящите регламенти на Закона за туризма това би трябвало да стане в период от 2 седмици след подписването на контракта и един месец преди да изтече срокът на миналата застраховка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР