Експерти от Китайската корпорация за космически науки и технологии (CASC)

...
Експерти от Китайската корпорация за космически науки и технологии (CASC)
Коментари Харесай

Китай успешно тества монолитен ракетен двигател с най-голямата тяга в света

Експерти от Китайската корпорация за галактически науки и технологии (CASC) сполучливо тестваха едносъставен ракетен мотор на твърдо гориво с най-голяма двигателна сила в света, се споделя в изказване на CASC.

Двигателят с двигателна сила от 500 тона е с диаметър 3,5 метра и е създаден и създаден независимо от CASC благодарение на разнообразни модерни технологии.
 Изпробва ли Китай хиперзвукова ракета, способна да порази всяка точка на Земята? Изпробва ли Китай хиперзвукова ракета, способна да порази всяка точка на Земята?
Китай е тествал нуклеарна хиперзвукова ракета, която може да удари всяка точка на Земята за минути. Това заяви вестник “Файненшъл т...

Корпорацията съобщи, че сполучливото тестване показва забележителния прогрес, реализиран от китайските специалисти в създаването на ракетни мотори на твърдо гориво, което е значимо за по-нататъшното развиване на тежкотоварните ракети носители.

Понастоящем, показва корпорацията, експертите на CASC изследват създаването на 5-секционен ракетен мотор с диаметър 3,5 метра и оптималната двигателна сила над 1000 тона.

В края на декември предходната година Китай сполучливо тества най-мощния в страната 3-секционен ракетен мотор на твърдо гориво с дължина 11,6 метра и диаметър 3,2 метра. Както CASC означи тогава, мощните секционни ракетни мотори са нужни за редица амбициозни стратегии на Китай за проучване на Космоса, в това число пилотирана задача до Луната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР