Експерти от Харвард казаха как да се справяме с неконтролирания

...
Експерти от Харвард казаха как да се справяме с неконтролирания
Коментари Харесай

Психолог обясни как да спрем да преяждаме по време на хранене

Експерти от Харвард споделиха по какъв начин да се оправяме с неконтролирания банкет на храна. Ако забележите, че постоянно преяждате, простите извършения да бъдете по-внимателни ще ви оказват помощ.

Според психолога Хелън Бъртън Мъри всеки от нас от време на време погрешно пресмята порцията и няма от какво да се притеснявате. Проблемът е в разсейването по време на хранене: гледане на сериал, четене на книга, диалог по телефона. Това не е признак на хранителна взаимозависимост.

Психологът предлага да се концентрирайте единствено върху храната по време на хранене . Опитайте се да премахнете всичко, което ви разсейва. По-добре е да се откажете от гледането на телевизия или скролването в обществените мрежи.

Друг метод да спрете преяждането е да приберете приборите, когато дъвчете храната си . Това ще ви забави и ще можете да контролирате появяването на възприятие за задоволеност.

Общи извършения да бъдете по-внимателни също оказват помощ. Опитайте се да включите разходки в всекидневието си, където можете да се концентрирайте върху близките елементи. За този интервал забравете за проблемите и не слушайте музика - това упражнение ви оказва помощ да се концентрирайте върху себе си и да разберете по-добре страстите си.

Заслужава си да опитате часовете по йога. Източните практики учат да се откъснете всичко ненужно, което е належащо за осъзнаване и надзор освен на възприятията, само че и на размера на порциите по време на хранене.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР