Експерти от Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството

...
Експерти от Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството
Коментари Харесай

Представиха пред добричкия бизнес процедура „Внедряване на иновации в предприятията“

Експерти от Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ към Министерството на нововъведенията и растежа показаха през бизнеса в Добрич процедура BG16RFPR001-1.003 „ Внедряване на нововъведения в предприятията по Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “, като обърнаха внимание, че главната цел на процедурата е даване на поддръжка за внедряване на продуктови нововъведения или нововъведения в бизнес процесите в тематични области на Иновационната тактика за умна специализация 2021-2027 година

Отбелязано бе, че общият бюджет на процедурата, чийто краен период за подаване на планови оферти е 16.30 ч. на 31.01.2024 година, е в размер на 293,4 млн. лева Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ по самостоятелни планове е 50000 лева, а оптималният се дефинира от категорията на предприятието – претендент. Микро- и дребните предприятия могат да аплайват за безплатна помощ до 500000 лева, а междинните предприятия и дребните сдружения със междинна пазарна капитализация – до 800000 лева Съфинансирането е от 20 на 100 до 50 на 100 според от определения режим на помощ, категорията на предприятието – претендент и мястото на осъществяване на плана.

Днешната осведомителна среща е част от акция на Министерството на нововъведенията и растежа. Предстои сходни осведомителни дни да се проведат на 14 декември в Шумен и на 15 декември във Варна.

Приветствие пред участниците в срещата сервира регионалният шеф на Добрич Йорданка Костадинова, която благодари на екипа, че в акцията е включен и Добрич и изрази убеденост, че срещата ще бъде ползотворна и ще докара до повишение конкурентоспособността на стопанската система на района.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР