Експерти от дирекции Контрол по строителството“ на район Средец“ и

...
Експерти от дирекции Контрол по строителството“ на район Средец“ и
Коментари Харесай

СО даде обяснения за инцидента с пропадналата в шахта бременна жена

Експерти от дирекции „ Контрол по строителството “ на регион „ Средец “ и на Столична община направиха инспекция на място на случая на ул. „ Дякон Игнатий “ №2, при който жена пропадна във подземния вход към изби на постройката, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Така нареченият „ британски двор “ е отвор, който води към избеното помещение/ мазето и е благосъстоятелност на постройката. Сградата е частна, а обвързване на притежателите е да я поддържат в положително експлоатационно положение. Постоянно настояща комисия за надзор на строителните обекти и постройките на регион „ Средец “ сформира констативен протокол за положението на капака към мазетата и ще бъде издадена заповед за неотложно подсилване. Собствениците ще бъдат глобени за това, че не са поддържали оборудването си в положително техническо положение.

Екипи на Аварийната дирекция на Столична община обезопасиха мястото на случая, като е подложен нов похлупак на отвора към сутерена на постройката.

По-рано през днешния ден бременна жена пропадна в дълбока 3 метра шахта в центъра на София, директно до Централната поща.

Екипът на Спешна помощ е стигнал на мястото на случая за 8 минути.

Жената е с травма на гръдния панер и е откарана в „ Пирогов “.

След случая Столична община заяви, че притежателите на постройката, в чиято шахта е пропаднала дамата, ще бъдат санкционирани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР