Експерти направиха интересни коментари за влизането ни в Шенген.Няма никакви

...
Експерти направиха интересни коментари за влизането ни в Шенген.Няма никакви
Коментари Харесай

Експерти: Няма да дойдат орди афганистанци и сирийци у нас с влизането ни в Шенген

Експерти направиха забавни мнения за влизането ни в Шенген.

Няма никакви нови условия за Шенген. Няма да дойдат орди афганистанци и сирийци у нас. Хората би трябвало да са спокойни. Коментарите на политици, че има нови условия по Дъблинското съглашение, са много неточни. Тези хора и преди са правили сходни неточни прогнози, няма да им е за пръв, нито за финален. Това разгласи дипломатът Стефан Тафров в ефира на Нова телевизия.

Весела Чернева, шеф на софийския офис на Европейския съвет за външна политика, съобщи: „ Австрия има вътрешна политика и политици, които се възползват от страховете на хората. Страната през миналата година е изпратила 113 бежанци. Ако с този ритъм бъдат връщани, за численост 6000 души става въпрос за идващите близо 60 години. ”

„ Голямата смяна по повод България и Румъния в Шенген е в това, че от периферни, границите се трансфораха в централни. Ако има утрояване на наличието на граничарите, включително Фронтекс, това ще направи контрабандата и трафика на хора доста сложни ”, добави тя.

Международният специалист Искрен Иванов разяснява: „ Не става въпрос за опасност, приказваме за ясно написани съглашения. Всички тези огромни числа са неточни. Зад завесите има различен фактор, обвързван с ветото на Австрия – страната е подвластна от съветския газ, а без България до Австрия съветски газ не може да потече. ”

 „ Разговори от вида „ бутилката е на половина празна ” са безсмислени, тъй като бутилката в тази ситуация е цялостна на ¾. България е пълновръстен член на Шенген, ще има в рационални периоди и отпадане на контрола на сухопътните граници. Можем единствено да бъдем удовлетворени от това, което се случи. В Австрия има избори тази година – не изключвам, след тях, да отпаднат възраженията на страната към нашето участие в Шенген ”, счита Тафров.

Според Иванов би трябвало да се съсредоточим в тясната съгласуваност с австрийското държавно управление. „ Имаме мощен сътрудник в лицето на Съединени американски щати, който се застъпи за нас при договарянията. ”

„ Не мисля, че има значение мнението на Съединени американски щати, тъй като това е вътрешноевропейски въпрос. За Австрия, по повод австрийския бизнес, участието на Румъния и България в Шенген би трябвало да е доста потребно ”, добави Чернева, написа novini.bg.

„ България си е свършила работата, с цел да направи външната граница на Европейски Съюз сигурна. Оттам нататък близкото ни съдействие с Румъния би трябвало да продължи и имаме причини, които да оказват помощ на тези австрийски политици да убедят жителите на Австрия, че би трябвало да се вдигне контрола на сухопътните граници. Би било доста прелестно, в случай че отпадането на сухопътните граници съвпадне с въвеждането на еврото ”, добави Тафров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР