Експерти на шуменската екоинспекция извършиха извънредна проверка на прилежащите терени

...
Експерти на шуменската екоинспекция извършиха извънредна проверка на прилежащите терени
Коментари Харесай

След проверка: Установиха замърсяване около депото за отпадъци в Шумен

Експерти на шуменската екоинспекция направиха изключителна инспекция на прилежащите терени към Регионалното хранилище в кв. " Дивдядово " след изявления в районни медии за съществуване на замърсяване с найлонови торбички и найлони.

При обхода на депото се откри, че по оградата му и по близката растителност има замърсяване, оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Найлонови боклуци са открити и от депото до постройките при започване на кв. " Дивдядово ", както и по прилежащите площи до мантинелата по пътя Шумен-Велики Преслав.

По данни на оператора всекидневно се прави запръстяване на отпадъците, само че при неприятни метереологични условия това не е допустимо по механически аргументи.

Дадени са две наставления на Оперативна програма „ Чистота “ за разчистване на нечистите сектори и за недопускане на наново замърсяване.

Почистването на найлоновите боклуци би трябвало да се извърши до 23 февруари и за подхванатите дейности по двете наставления би трябвало документално да се уведоми екоинспекцията . За определяне на осъществяването ще бъде осъществена инспекция по следващ надзор. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР