Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ

...
Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ
Коментари Харесай

РИОСВ – Пловдив установи незаконна търговия със защитени птици

Експерти на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ – Пловдив) и служители на реда заловиха двама жители, извършващи противозаконна търговия със предпазени птици в региона на Руския пазар, гр. Пловдив.

Това стана в неделя при взаимна акция на екоинспекторите и представители на III РПУ на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, оповестиха от ОДМВР.

При изключителната инспекция през почивните дни чиновниците на екоинспекцията са открили, че двама жители продават 7 екземпляра предпазени диви пойни птици от типовете кардарина и диво канарче.

Единият от тях се е оказал малолетен, а вторият е бил без документи и е отведен в районното ръководство на Министерство на вътрешните работи за определяне на самоличността му. Служителите на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив са образували административно-наказателно произвеждане за владение на предпазени типове в нарушаване на наредбите на Закона за биологичното многообразие.

Пленените птици са освободени.

За този тип нарушаване за физически лица законът планува глоба сред 100 и 5000 лв. плюс 40 лв. за всеки обособен образец, лишен от природата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР