Експерти на ООН по прилагане на международните санкции, наложени на

...
Експерти на ООН по прилагане на международните санкции, наложени на
Коментари Харесай

ООН разследва покупки на луксозни автомобили от Северна Корея

Експерти на Организация на обединените нации по използване на интернационалните наказания, наложени на Северна Корея, проверяват неотдавнашни покупки на първокласни коли от Пхенян, които са в нарушаване на глобите от 2013 година, съобщи Франс прес.

" Севернокорейците могат да имат всичко, което изискат. Те се доставят с най-хубавото, когато имат потребност ", споделя Хю Грифитс, който координира през последните пет години експертната група на Организация на обединените нации по глобите против Северна Корея.

На интернационалните срещи с присъединяване на водача Ким Чен-ун севернокорейци са се возели с коли Ролс-Ройс, Мерцедес или 4х4 Лексус, се показва в отчет на Организация на обединените нации.

Експертите считат, че редица интернационалните стопански наказания са неефикасни, тъй като севернокорейците съумяват да ги заобиколят. Случаите се проверяват, с цел да се откри по какъв начин те са се снабдили с първокласните коли.

След като разгледали фотоси на Ким Чен-ун в Ролс-Ройс Фантом, представители на английската автомобилостроителна компания са декларирали, че колата е създадена сред 2012 и 2017 година в завода в Гудууд. Няколко мерцедеса са били натоварени от пристанище в Калифорния към Хонконг по поръчка на китайски предприемач, обвързван със Северна Корея, показват специалистите на Организация на обединените нации.

Японската компания Тойота отхвърля да е изнасяла коли Лексус за Северна Корея и допусна, че те евентуално са били купени с медиатори.

В анекс към резолюцията от 2013 година за глобите, Организация на обединените нации изброява първокласните артикули, неразрешени за доставка на Северна Корея. Сред тях са бижута, перли и скъпоценни камъни - диаманти, сапфири, рубини, смарагди - както и яхти, първокласни и спортни коли.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР