Експерти на Международния валутен фонд представиха икономическа прогноза , в

...
Експерти на Международния валутен фонд представиха икономическа прогноза , в
Коментари Харесай

Страните, които ще бъдат най-богати през 2020-а

Експерти на Международния валутен фонд показаха икономическа прогноза, в границите на която правят оценка капацитета на страните, които предвид на сегашните темпове на развиване ще забогатеят най-вече до 2020 година. Основен аршин в класацията е брутният вътрешен артикул (БВП) на човек от популацията в тези страни.

1. Макао

Брутният вътрешен продукт на човек от популацията: $143,12 хиляди

Световният център на казината и хазарта ще стане най-богатото място на планетата до 2020 година, считат специалистите на МВФ.

Тази някогашна португалска колония в южната част на страната е регион с необикновен статут в границите на Китай. Макао се трансформира в азиатски център на
хазарта преди десетилетие.

Това е единственото място в Китай, където
хазартът е легален, заради което Макао притегля хиляди хора освен от континентален Китай, само че и от цялостен ​​свят.

Брутният вътрешен артикул на Макао се е утроил от 2001 година насам.

2. Катар

Брутният вътрешен продукт на човек от популацията: $139,15 хиляди

Катар, съгласно прогнозите на МВФ, ще загуби купата на най-богатата страна до 2020 година, като отстъпи тази купа на Макао.

Добивът на петрол и газ дава повече от 50% от Брутният вътрешен продукт, 85% от цената на износа и 70% от приходите на държавния бюджет.

Тези естествени запаси направиха Катар първа страна в света във връзка с Брутният вътрешен продукт на глава от популацията.

Развити са също по този начин нефтопреработвателната, нефтохимическата, химическата и металургичната промишленост (голям комплекс за произвеждане на стомана в Ум Саид работи върху вносни суровини).

3. Люксембург

Брутният вътрешен продукт на човек от популацията: $118,15 хиляди

Само три европейски страни влязоха в топ 10 на най-богатите страни през 2020 година. Сред тях Люксембург заема най-предното място.

Една от най-богатите страни в Европа с най-голям стандарт на живот.

Благодарение на удобните бизнес, правни и административни условия и офшорната зона, в столицата са ситуирани към хиляда капиталови фонда и повече от 200 банки - повече, в сравнение с във всеки различен град в света.

4. Сингапур

Брутният вътрешен продукт на човек от популацията: $105,80 хиляди

В международния финансов център Сингапур, Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, съгласно прогнозите на МВФ, чака да нарасне до Щатски долар 117 535 до 2023 година.

Сингапур е привлекателна за вложителите високо развита страна с пазарна стопанска система и ниско данъчно облагане, където значима роля играят транснационалните корпорации.

5. Бруней

Брутният вътрешен продукт на глава от популацията: $94,37 хиляди

Благодарение на богатите ресурси от нефт и природен газ, Бруней заема едно от първите места в Азия във връзка с виталния стандарт.

В основата на стопанската система на страната са производството и преправка на петрол (повече от 10 милиона тона годишно) и газ (повече от 12 милиарда кубически метра), чийто износ обезпечава повече от 90% от валутните приходи и 60% от Брутният вътрешен продукт.

По произвеждане на полутечен газ Бруней заема едно от лидерските места в света, като той се изнася основно за Япония и някои други страни.

6. Ирландия

Брутният вътрешен продукт на глава от популацията: $87,87 хиляди

Макар износът да остава главен мотор на икономическия напредък на Ирландия, потребителските разноски, бизнес вложенията, строителството също имат значителен принос за бързото развиване на страната.

Безработицата е доста ниска, а приходите на популацията се характеризират с бързо повишаване.

7. Норвегия

Брутният вътрешен продукт на човек от популацията: $78,54 хиляди

Норвегия е най-големият производител на нефт природен газ в Северна Европа.

Норвежката стопанска система обгръща добре развита мрежа от браншове, свързани с морския превоз и аквакултурите и други браншове, като обезпечава по-голямо многообразие от артикули и услуги за популацията.

Хидроенергетиката покрива множеството от енергийните потребности, което разрешава да се износя по-голямата част от нефта и природния газ.

На база на тези приходи страната разполага с най-големия върховен фонд в света, който благосъстоянието на сегашните и бъдещите генерации на норвежката нация.

8. Обединени арабски емирства

Брутният вътрешен продукт на човек от популацията: $71.61 хиляди

Базата на стопанската система на ОАЕ е реекспорт, търговия, рандеман и експорт на недопечен нефт и природен газ. Производството на петрол е над 2 милиона барела дневно, множеството от които се падат на емирството Абу Даби, само че по този начин също и на Дубай и Шаржа.

Петролът обезпечи мощна динамичност и разцвет на ОАЕ единствено за няколко десетилетия, само че и други браншове на стопанската система също се развиха много бързо и сполучливо, изключително външната търговия и туризма.

9. Кувейт

Брутният вътрешен продукт на глава от популацията: $70,93 хиляди

Според личната оценка на Кувейт страната има огромни ресурси от нефт - към 102 милиарда барела, или 9% от международните нефтени запаси.

Петролът дава на Кувейт към 50% от Брутният вътрешен продукт, 95% от приходите от експорт и 95% от постъпленията в държавния бюджет.

Но също по този начин в страната са развити производството на строителни материали, торове и хранително-вкусовата индустрия.

Кувейт е международен водач по обезсоляване на морска вода.

Изкуствените торове съставляват значима част от износа на страната. В същото време Кувейт развива и от ден на ден браншове, които не се свързани с петрола.

10. Хонконг

Брутният вътрешен продукт на глава от популацията: Щатски долар 70,3 хиляди

Експертите на МВФ предвиждат, че Брутният вътрешен продукт на глава от популацията в Хонконг ще доближи $80 000 в 2023 година.

Икономиката територията с необикновен статут в Китай се базира на свободния пазар, ниско данъчно облагане и държавната невмешателство в стопанската система.

Хонконг не е офшорна зона, а свободно пристанище, което не постанова мита върху вноса, няма налог върху добавената стойност или други негови еквиваленти.

Акцизи се постановат единствено върху четири типа артикули, без значение дали се внасят или са локално произвеждане. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР