Експерти казаха, че мощна слънчева буря ще удари Земята през

...
Експерти казаха, че мощна слънчева буря ще удари Земята през
Коментари Харесай

Учени прогнозираха глобално спиране на интернет през 2025 г

Експерти споделиха, че мощна слънчева стихия ще удари Земята през 2025 година Това може да провокира “интернет апокалипсис “, съгласно Daily Star.

Твърди се, че Слънцето ще доближи пика на своя цикъл през 2025 година, което ще докара до стихия. Това може да аргументи освен съществени неизправности на компютрите, само че и спиране на електрозахранването.

Според вестника, слънчевите цикли са регистрирани от 1755 година Оттогава звездата е приключила 25 цикъла. Същевременно, последният се разграничава от предходните, съгласно опасенията на специалистите, че минава по-бързо. Промяната в скоростта провокира чести слънчеви изригвания и други събития.

Добавя се, че цикличността на Слънцето се показва в периодически промени в неговата интензивност. Най-известният и проучен цикъл е траял 11 години и е наименуван “цикълът на Швабе “. Понякога в стеснен смисъл под това разбиране се схваща 11-годишният цикъл. Учените имат поради това, че пикът на последния цикъл е регистриран през 2014 година

Преди това, суперкомпютър предсказа климатична злополука на Земята. В 70% от сюжетите през идващите 5 години светът ще надвиши границата на световното стопляне от 1,5 градуса по Целзий, които ще се трансфорат в безвредната граница, след която следствията от световното стопляне ще бъдат необратими и пагубни.

Преди това климатологът Николай Терешонок предизвести, че повишението на междинната температура на Земята може да докара до увеличение на броя на катаклизмите. Според него би трябвало да се направи нещо.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР