Експертът по почтеността към Българския футболен съюз Марио Костурков взе

...
Експертът по почтеността към Българския футболен съюз Марио Костурков взе
Коментари Харесай

Експерт по почтеността представи БФС в Сингапур

Експертът по честността към Българския футболен съюз Марио Костурков взе присъединяване в дебютния конгрес на ФИФА Integrity Summit, отдаден на битката с манипулиране на футболни срещи.

Домакин на събитието бе Сингапур, а в него се включиха експерти в региона от 191 страни. По покана на международната футболна централа гост-лектори бяха чиновници на Организация на обединените нации, Интерпол, ФБР, водещи компании за разбор на спортни събития и букмейкърски асоциации.

Срещата на специалисти от целия свят бе открита от Карлос Шнайдер, шеф на правните органи на ФИФА. След това участниците бяха приветствани от президента на международната централа Джани Инфантино, който направи особено видео послание към тях.

В него ръководителят на световната футболна общественост прикани за обединени старания от страна на Организация на обединените нации, ФИФА, националните асоциации, букмейкърски организации, правораздавателни органи, почитатели и медии.

В работната част на първия конгрес за битката с манипулирането на футболни срещи бе обърнато внимание на предварителната защита, образованието и ранното попречване на сходни порочни практики.

Представителите на ФИФА бяха безапелационни, че ще окажат цялостно подпомагане на обособените федерации в борбата им с тези незаконни действия.

Опазване честността на играта е измежду главните цели на президента на БФС Георги Иванов, който инициира работна среща за битка с манипулиране на спортни мероприятия още в първите си дни на поста.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР