Експертът по пътна безопасност Алекси Стратиев препоръча ръководителите на пътната

...
Експертът по пътна безопасност Алекси Стратиев препоръча ръководителите на пътната
Коментари Харесай

Експерт препоръчва увеличаване на контрола над системните нарушители на пътя

Експертът по пътна сигурност Алекси Стратиев предложи ръководителите на пътната полиция да усилят контрола освен над водачите, само че и на систематичните извършители.
" Да вземем последните случаи с тежки катастрофи с превишена скорост – на Околовръстния път, на мола на " Лозенец ", де факто там не е имало надзор, установявани са нарушавания, само че никой не е взел ограничения, а това в действителност е ангажимент на ръководителите на тези звена. Да кажат има система, в която система са въведени всички нарушавания на всички водачи, дайте да извадим от тях една обикновена елементарна стратегия, да извадим тези, които имат 1,2,3,5 или 10 нарушавания, с цел да обърнем внимание на тези хора, с цел да се предотвратят такива трагични обстановки. "
Стратиев настоя и за надзор на контролиращите, оповестява БНР.
525 души са починали по пътищата у нас през предходната година, демонстрират неофициалните данни към този миг, само че пътно-транспортната конюнктура остава тежка, сподели специалистът.
Независимо, че починалите са със 35 души по-малко, в сравнение с през 2021 година (тогава през ноември при ПТП на македонски рейс на Автомагистрала " Струма " умират 46 души), като цяло всекидневието в страната демонстрира, че резултатите са по-неблагоприятни в сравнение с предходната година, счита Алекси Стратиев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР