Експертът по международните пазари на ресурси и енергия Владимир Демидов

...
Експертът по международните пазари на ресурси и енергия Владимир Демидов
Коментари Харесай

Анализатор разказа за неочакваните последици от отказа на страните от Г-7 от руския газ

Експертът по интернационалните пазари на запаси и сила Владимир Демидов в изявление за Pravda.Ru разяснява ултиматума на Г-7 по отношение на закупуването на съветски газ за рубли.

„ Сигурен съм, че към момента има светли мозъци в тези страни, които схващат, че сходно решение може да докара до отрицателен сюжет, ще бъде допустимо напряко да се постави завършек на Брутният вътрешен продукт на Европа, той ще стане негативен безусловно още през лятото “, акцентира експертът.

Той акцентира, че Западът няма от кое място да размени напълно нужните му въглеводороди, единственият благонадежден снабдител е Русия. Според специалиста страните ще би трябвало да употребяват въглища и да отсрочат зеления климатичен дневен ред в Европа.

„ Мисля, че ще разопаковат въглищните мини в Полша, Германия, Чехия, както и ще открият още веднъж ТЕЦ-овете, работещи с въглища. Естествено, допускам, че скоро ще излязат с проект по какъв начин да влагат големи суми във възобновима сила. Но би трябвало да разберете, че парите би трябвало да се вземат отнякъде. И не мисля, че в тази обстановка Европа ще има голямо количество свободни средства ", заключи анализаторът.

По-рано немският министър на стопанската система и отбраната на климата Роберт Хабек предизвести, че страните от Г-7 отхвърлят да заплащат в рубли за газ от Русия.

" Всички министри от Г-7 бяха единомислещи, че това е едностранно нарушаване на договорите. Те подчертаха, че подписаните съглашения са годни, предприятията, които вземат участие в тях, ще им останат правилни ", сподели шефът на ведомството.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР