Експертът на TechPowerUp по компютърни захранвания доктор Арис Мпициопулос (Aris

...
Експертът на TechPowerUp по компютърни захранвания доктор Арис Мпициопулос (Aris
Коментари Харесай

Проблемът с компютърните захранвания на Gigabyte може да се окаже по-сериозен

Експертът на TechPowerUp по компютърни зареждания лекар Арис Мпициопулос (Aris Mpitziopoulos) разгласява своето умело мнение по отношение на направеното неотдавна изказване на компанията Gigabyte по отношение на техните прекомерно неудачни зареждания. Според експерта, казусът не е в погрешно настроената отбрана от претоварване по мощ (Over Power Protection, OPP), а в напълно неудачната разработка на тези компютърни зареждания.

Експертът удостовери, че още първоначално Gigabyte не е направила верните настройки на тези зареждания, само че съобщи, че се съмнява, че компанията е понижила оптимално допустимата мощ на модела GP-P850GM от 120-150% на 110-120%. Там се употребяват аналогови контролери и резистори, които дават отговор за OPP отбраната. При промени на температурата тези резистори трансформират своите съпротивления и не може и да става дума а промени с сходна акуратност. Специалистът е на мнение, че настройването на OPP с сходна акуратност е допустима единствено при потреблението на цифрови контролери.

Експертът не е склонен и с, че тези компютърни зареждания са се повреждали след продължителна работа отвън рамките на оптимално допустимата мощ. Той цитира проучванията на GamersNexus, които демонстрираха, че тези зареждания безусловно се взривяват единствено след няколко минути работа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР