Експерт: Законодателна пропаст зее за дроновете, пилотите да се лицензиратИнтервю

...
Експерт: Законодателна пропаст зее за дроновете, пилотите да се лицензиратИнтервю
Коментари Харесай

Експерт: Законодателна пропаст зее за дроновете, пилотите да се лицензират

Експерт: Законодателна бездна зее за дроновете, водачите да се лицензиратИнтервю с Антон Пулийски от Асоциацията на безпилотните летателни системи В България има законодателна бездна във връзка с дроновете. Това съобщи за Дарик Антон Пулийски от Асоциацията на безпилотните летателни системи .  Според него технологията на дроновете е из ненадала законодателите освен у нас, само че и в Европа , където измененията се правели „ на парче ” и без ясна цел. По думите му по сходство на водачите и водачите на дронове се нуждаят от форма на регистрация и опредено лицензиране.

Според Антон Пулийски законодателната дупка не е единствено в България, а е на всички места по света, така кат о дроновете са навлезли всеобщо в последните 2 години . " Там има законодателна бездна и точно поради това бъдещите бизнесмени в тази област не биха могли да поемат уговорката да финансират план, който би могло да се наложи пост фактум да се реконструира или забрани от законодателя ", споделя той.

От гледната точка на правист специалистът споделя, че законодателството в бранша не се избистря бързо, защото появяването на дроновете била изненадваща за много разнообразни структури. " Технологията на дроновете освен се появи внезапно, само че набра доста огромна известност . Поради тази причина през последните години бяхме очевидци на решения, които бяха повече на парче, в сравнение с някаква съответна политика, която да бъде интернационално спазвана ", споделя той.
 дрон ThinkStock/Getty Images
По думите му за водачите е належащо несъмнено лицензиране по сходство на водачите на коли . " Притежанието и ръководството на дрон е редно да бъде обвързано под някаква форма на регистрация, под някаква форма на лицензиране на водача и неговите умения малко или доста да бъдат задължения на застрахователите, които да дават някаква форма на " Гражданска отговорност ", която е настояща при транспортните средства, споделя Пулийски.

Ако в този момент се доближим до прозорец, ще забележим празно пространство, а след пет години, считам, че ще бъде изпълнено от летателни машинки , които да извършват задания, дадени авансово, споделя специалистът.
 дрон ThinkStock/Getty Images

Цялото изявление на Христо Гатев с Антон Пулийски можете да чуете в звуковия файл
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР