Експерт твърди, че Ал Кайда ще стане толкова опасна, колкото

...
Експерт твърди, че Ал Кайда ще стане толкова опасна, колкото
Коментари Харесай

Експерт: Ал Кайда е толкова опасна днес, колкото по времето на Осама бин Ладен

Експерт твърди, че Ал Кайда ще стане толкоз рискова, колкото е била по време на атентатите от 11 септември преди двадесет години, заяви вестник „ Сън ”. Вчера тана ясно, че групировката се е сдобила с, пораждащ страхове от нови офанзиви на Запад.
Смята се, че Саиф ал Адел от Египет е новият началник на терористичната група и се е заел с набирането на орди бойци от Ислямска страна. Бившият боен военачалник е наименуван „ брилянтен и безсърдечен “ пълководец и се чака да поеме поста от Айман Зауахари, написа БГНЕС. 
 Мечът на отмъщението ” застава отпред на Ал Кайда " Мечът на отмъщението ” застава отпред на " Ал Кайда "
„ Ал Кайда ” има нов водач, прочут с прякора „ Мечът на отмъщението ”, написа в. „ Дейли мейл ”. Бившият...
Британски специалист по тероризма съобщи пред „ Дейли Мирър ”:„ В съпоставяне със Зауахири той евентуално ще бъде доста по-ефективен водач, най-малко толкоз или повече, колкото Бин Ладен. “ Това идва след слуховете, че Зауахари е умрял, подтиквайки разследващите организации да се приготвят за „ смяна на Ал Кайда “. Зауахари пое юздите от Осама бин Ладен след гибелта му през 2011 година, само че не е виждан от години.
Полковник Ричард Кемп, който наблюдаваше придвижванията на Саиф ал Адел за държавното управление през от началото на века, сподели пред „ Дейли Мирър ”: „ Той е доста евентуално да бъде новият водач, защото е извънредно почитан измежду Ал-Кайда, само че от решаващо значение е, че е почитан и измежду Ислямска страна. ” „ Той освен би могъл да бъде новият началник на Ал Кайда, само че и да примами членовете на ИД да се причислят към Ал Кайда или да провокира някакъв синтез сред двете групировки. ”
„ Съществува съдействие сред групи като тези, само че Саиф е толкоз почитан, че може да провокира още по-голямо съдействие или даже обединение “. Полковник Кемп съобщи, че нарастват страховете, че Саиф може да „ укрепи силата на придвижването “ - и може да се стреми да „ съживи организацията “ в Съединени американски щати и Европа. Той добави, че иранското въздействие върху групата също може да бъде „ извънредно проблематично “, а Техеран може да употребява мрежата, с цел да накаже Съединени американски щати отдалеко, без да поема директна отговорност за офанзива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР