Експерт по киберсигурност от UpGuard се натъкна на секретна информация,

Експерт по киберсигурност от UpGuard се натъкна на секретна информация, ...

Десетки гигабайта секретна информация на NSA и Пентагона се съхраняват без пароли в нета.

Експерт по киберсигурност от UpGuard се натъкна на секретна информация, принадлежаща на американската армия. Засекретените данни се намирали в облачно хранилище и не били защитени с парола и достъп до тях  може да получи всеки, съобщава  ZDNET. Файловете, качени в „облака” Amazon Web Services S3, принадлежат на Военното командване за разузнаване и сигурност на САЩ (INSCOM) – спецслужба, която се занимава със събиране на данни и тясно си сътрудничи с Агенцията за национална сигурност (NSA)  и армията.
По думите на експерта, 47 от файловете са били отворени само за четене, а още три – и за сваляне. На някои от документите имало гриф Top Secret (Строго секретно) и NOFORN (Не е за чужденци) — военни термини, означаващи, че съдържанието на материала е забранено за всеки един чуждестранен граждани.

Специалистът по киберсигурност се натъкнал и на „виртуален твърд диск, използван за комуникация между защитени федерални IT среди" и подробности, отнасящи се до платформи на американското военно министерство за събиране, обработка и разпределение разузнавателна  информация (DCGS-A). Открит достъп имало и до секретни ключове, принадлежащи на компанията Invertix, която си сътрудничи с INSCOM.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg