Експерт отговаря: Каква е причината за проблемите в авиацията ни?

...
Експерт отговаря: Каква е причината за проблемите в авиацията ни?
Коментари Харесай

Експерт отговаря: Каква е причината за проблемите в авиацията ни?

Експерт дава отговор: Каква е повода за проблемите в авиацията ни? Състоянието на българската бойна авиация и случаите с жертви тежат на съвестта на политиците ни. Това съобщи пред Дарик полковникът от запаса Любен Лозанов , който дълги години дава отговор за сигурността на полетите в Щаба на Военно-въздушните сили (ВВС).

Според него главната причина за проблемите в армията и авиацията в частност е, че промяната се прави без присъединяване на експертите .

При полетите в авиацията постоянно има риск. За секунди може да се развие спешна обстановка, при която на практика нищо не може да се направи, разяснява о.р. полк. Любен Лозанов.

Той допусна, че до снощния случай край авиобаза Крумово се е стигнало поради проблем с опашния винт на самолета . Той е безапелационен, че, с цел да няма произшествия в авиацията, би трябвало да се лети с изправни, ремонтирани и сигурни самолети , а летците да имат най-малко 100 летателни часа годишно , което е санитарният най-малко. По думите му обаче години наред българските военни водачи летят доста под този най-малко.

" За да няма произшествия и спешни обстановки в авиацията, би трябвало да има изправни, ремонтирани, добре поддържани самолети, обезпечени с летци, които да летят задоволително доста, с цел да ги експлоатират безвредно. Българските водачи летят по 30 часа годишно, а водачите в НАТО летят сред 200 и 300 часа ", съобщи полк. Лозанов.-->



Ситуацията няма да се промени, до момента в който не се промени отношението на политиците и ръководещите към армията като нужен детайл на държавността и към авиацията като характерна сфера, при която се върви " по ръба на бръснача ", уточни още ген. Лозанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР