Експерт от ООН, изготвил доклад, в който се казва, че

...
Експерт от ООН, изготвил доклад, в който се казва, че
Коментари Харесай

Специалният докладчик на ООН, обвинил Израел в геноцид, е бил заплашван

Експерт от Организация на обединените нации, изготвил отчет, в който се споделя, че има рационални учредения да се счита, че Израел е направил геноцид в линията Газа по време на военната си акция против " Хамас ", съобщи, че е получавал закани по време на мандата си, съобщи. 

UN expert Francesca Albanese in Israel genocide accusation says she has been threatened
— Gulf Today (@gulftoday)

Вчера Франческа Албанезе, специфичен докладчик на Организация на обединените нации за окупираните палестински територии, показа пред Съвета на международната организация по правата на индивида отчет със заглавие " Анатомия на един геноцид ". Израел съобщи, че " изрично отхвърля " констатациите на Албанезе, отбелязва Ройтерс.

Запитана дали е била заплашвана по отношение на работата ѝ по отчета, тя съобщи: " Да, получавам закани. Досега няма нищо, което да ме накара да обмисля спомагателни защитни ограничения. Натиск? Да, само че това не трансформира нито уговорката ми, нито резултатите от работата ми. "

Албанезе, която е специфичен докладчик на Организация на обединените нации за окупираните палестински територии от 2022 година, не оповести детайлности за заканите и не сподели, кой ги е отправял. 

" Времената са сложни. Постоянно съм атакувана още през цялото време на мандата си ", добави тя. 

Тел Авив упрекна Албанезе, че " делегитимира самото основаване и битие на страната Израел ". Тя от своя страна отхвърли това обвиняване.

Едно от основните изводи на специалиста от Организация на обединените нации е, че държавното управление и армията на Израел предумишлено са " подрили защитните си функционалности в опит да легитимират геноцидно принуждение против палестинския народ ". 

" Единственият рационален извод, който може да бъде изработен от разкриването на тази политика е, че има израелска държавна политика на геноцидно принуждение по отношение на палестинския народ в Газа ", се споделя още в отчета на Албанезе.

Израелското посолство в Женева съобщи, че потреблението на думата геноцид е " възмутително " и че войната е ориентирана против " Хамас ", а не против цивилните палестинци.  

Албанезе, която е италианска гражданка и работи като юрист и академични учител, е един от десетките самостоятелни специалисти в региона на човешките права, упълномощени от Организация на обединените нации да изготвят отчети по характерни рецесии и проблеми. Възгледите, изразени от специфичните докладчици, не отразяват позициите на международната организация, отбелязва Ройтерс.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР