Експерименталната концепция на Opel за електрически автомобил е купе-кросоувър, който

...
Експерименталната концепция на Opel за електрически автомобил е купе-кросоувър, който
Коментари Харесай

Какво ново при Опел? Концептуален модел, сериен модел и емблема

Експерименталната идея на Opel за електромобил е купе-кросоувър, който показва бъдещата гама. Приемете го като букет от дизайнерски черти и софтуерни характерности, които ще бъдат възприети от бъдещите модели на Opel. 

Opel смъкна завесата на концепцията Experimental малко по-рано от предстоящото, показвайки еволюирал дизайнерски език и редица нови характерности, които ще намерят своето място в бъдещите серийни модели.

Напълно електрическата идея възприема аеродинамична купе-кросоувър стойка, а главната стилистична концепция е осветеният Opel Compass. Той се движи върху платформата STLA и има минималистичен интериор с футуристични софтуерни хрумвания.

Въпреки че е кросоувър и има огромен пътен луфт, концепцията наподобява по-скоро спортна, в сравнение с приключенска. Масивните триспицови джанти и футуристични еднокомпонентни гуми оказват помощ за пропорциите, като вършат автомобила да наподобява по-тънък и атлетичен. Хромът изцяло отсъства от екстериора, като е сменен от контрастни графики и осветени детайли.

Акцентът на еволюиралия стилистичен език Bold and Pure е Opel Compass, основан от тънките хоризонтални DRL светлини и две отвесни LED ленти, като всички те сочат към неотдавна обновената емблема Opel Blitz (или Vauxhall Griffin), която също е осветена. Същата обработка е приложена и към задната част, макар че емблемата е сменена с надпис Opel/Vauxhall.

Opel Vizor също е еволюирал, като в по-тънкия и към този момент осветлен транспарантен черен панел на лицевата част на концепцията са ситуирани датчиците, лидара, радара и камерите за ADAS. Дизайнерите на Opel са сложили огромно акцентиране върху аеродинамиката, добавяйки аеродинамични клапи в двата края, 3-спицови джанти Ronal и ясно изразен дифузьор, с изключение на нормалните трикове на наклонената линия на покрива, камерите, заместващи огледалата, и неналичието на дръжки на вратите.

Производителят на коли не е дал точните спецификации на Experimental, само че съобщи, че той е основан на „ най-съвременната платформа Stellantis BEV “ и е оборудван с „ електрическо задвижване на всички колела “.

Четейки сред редовете, това е първият автомобил с марката Opel, който се движи по новата архитектура STLA, която ще бъде употребена в редица серийни модели на доста автомобилни производители през идващите няколко години, започвайки с новото Peugeot 3008.

Главният изпълнителен шеф на Opel Флориан Хютъл съобщи: „ Експерименталният Opel дава визия за идните модели и технологии, за бъдещия дизайн, даже за новата епоха и бъдещето на марката. “ Световната премиера на концептуалния Opel Experimental ще се състои на ревюто за подвижност IAA в Мюнхен на 5 септември.

Какво друго ново при Пежопел?

Новият Opel Crossland EV е сниман. Дори на фотография “мирише ” силно на Ситроен. Предстоящият SUV на Рюселсхайм наподобява споделя доста от панелите на каросерията със Citroen New C3 Aircross.

Преди няколко седмици Opel удостовери, че идващото потомство на Crossland ще се появи през 2024 година с алтернатива за електрически мотор, а в този момент шпионски фотографи уловиха камуфлиран първообраз по време на проби по публичните пътища.

Изцяло новият Opel Crossland за 2024 година наподобява доста по-голям от отиващия си модел, като споделя огромна част от каросерията си със обвързвания с него Citroen C3 Aircross.

Фактът, че прототипът е “спипан по бели камуфлажни гащи ” отвън територията на Opel в Европа, и възприемането на шрифтовете на автомобилния производител върху графиките ни накараха да го разпознаем като идващото потомство Crossland, а не като идния му другар от Citroen. 

Казваме това, тъй като профилът наподобява съвсем еднакъв със Citroen C3 New Aircross, в това число присъщото остъкляване, изправената опашка и изваяните калници. Последният може да е предопределен за разрастващите се пазари, само че идният Citroen C3 Aircross в спецификация за Европейски Съюз може да наподобява доста сходно в профил, както при Opel Crossland.

Специфичните за марката характерности евентуално ще бъдат съсредоточени върху модифицираните предна и задница. SUV-ът от Рюселсхайм ще получи третирането Opel Vizor с покрита радиаторна решетка, свързваща LED фаровете, похлупак вид „ мидена черупка “ и съвременна ризница с два централни въздухозаборника.

Очакваме също по този начин той да бъде измежду първите серийни модели, които ще се отличават с обновената емблема Blitz на Opel (за която става въпрос по-надолу в материала). В задната част разграничените LED задни светлини наподобяват малко по-различно, а огромната задна врата демонстрира, че това ще бъде предложение, насочено към практичността.

Говорейки за деловитост, Opel Crossland за 2024 година е станал по-голям в съпоставяне със своя предходник, като по този метод още повече се отдалечава от по-малката, по-спортна и стилна Mokka.

Очаква се новият модел да бъде с размери, близки до тези на Citroen New C3 Aircross – 4,32 м, което ще го направи със 108 мм по-дълъг от отиващия си Crossland. Допълнителната дължина евентуално ще докара до по-просторна кабина и по-голям багажник, сходен на този на 482-511 л на родственика на Citroen.

Opel Crossland ще премине от остарялата платформа PF1 към разтеглена версия на по-модерната архитектура CMP/eCMP, което ще докара до прогрес във връзка с технологиите, сигурността, комфорта на возене и успеваемостта. Изобразеният първообраз е напълно електрически, за което подсказват светкавиците по камуфлажа и неналичието на ауспухови тръби. 

Очаква се той да наследи необятно потребления задвижващ елемент от другите Stellantis EV, включващ един електродвигател, който създава 134 к.с. (100 кВт/136 к.с.) или 154 к.с. (115 кВт/156 к.с.), смесен с акумулаторни акумулатори с потенциал надлежно 50 кВтч или 54 кВтч.

Освен с разновидността с нулеви излъчвания, се чака Crossland да се предлага и с новия 1,2-литров мекохибриден задвижващ елемент, който към този момент се предлага във фейслифтираната Corsa, с мощ 99 к.с. (74 kW / 100 к.с.) или 134 к.с. (100 kW / 136 к.с.).

Обърнете внимание, че разновидностите с ДВГ на Crossland и други модели на Opel ще останат разполагаем по-малко от 4 години, защото автомобилният производител желае да се трансформира в марка, работеща единствено с електрически автомобили, в Европа до 2028 година

Opel ще показа идващото потомство на Crossland през идната година, като първите доставки се чакат преди края на 2024 година Към B-SUV модела ще се причисли наследникът на по-големия Grandland, за който също се счита, че ще усили размерите си.

Opel обновява емблемата на Blitz и дава обещание изненадващо показване на ревюто в Мюнхен

Opel е най-новата марка, която трансформира дизайна на емблемата си в подготовка за ерата на електрическите транспортни средства. Новият Blitz се появява по-малко от три години след предходната актуализация, като леките промени му придават по-остър и съвременен тип.

Първият сериен модел, който ще носи обновената емблема, ще се появи през 2024 година, само че мистериозното му показване беше оповестено за септември 2023 година на ревюто за подвижност IAA в Мюнхен. 

Промените спрямо предходната и към този момент минималистична емблема включват по-тънък пръстен и линия, която разделя двете половини на главната графика на гърма. Новият Blitz (на немски език значи светкавица) ще продължи да стои в центъра на компаса на Opel и да играе неразделна роля в лицето на Vizor на бъдещите модели.

Автомобилният производител не разкрива името на първия сериен автомобил, който ще включва обновеното лого, само че удостовери, че той ще се появи през 2024 година Във всеки случай емблемата последователно ще се популяризира в цялото продуктово портфолио през идващите години посредством фейслифт или нови модели.

Преди това да се случи, за ревюто IAA Mobility в Мюнхен е планувано „ изненадващо “ показване, като основният изпълнителен шеф Флория Хютъл даде обещание, че посетителите „ ще бъдат разчувствани “.

Съдейки по формалните фотоси, съпътстващи прессъобщението, Opel може да показа своята нова и осветена емблема в концептуален вид. Възможно ли е това да е прелиминарен вид на идната Manta? Ще научим повече на 5 септември.

Opel желае да се трансформира в марка в Европа до 2028 година единствено с електрически мотори и ще разполага с 15 електрифицирани модела в гамата си преди края на 2023 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР