Експанзивният характер на интернет и достъпността на технологиите определено генерираха

...
Експанзивният характер на интернет и достъпността на технологиите определено генерираха
Коментари Харесай

Ползите и предимствата на онлайн формата на обучение

Експанзивният темперамент на интернет и достъпността на технологиите несъмнено генерираха скок в търсенето на уеб основано преподаване и учене през годините. Въпреки това създалата се обстановка преди две години, надълбоко позната на всички ни, способства за ускоряването на темповете за разпространяване на този вид образование като ни подтикна да изоставим обичайното образование лице в лице в класната стая и да го сменяем с онлайн класове и цифрови просветителни материали. Така 2020 година се трансформира в годината на цифровата гражданска война в образованието. Определено онлайн образованието не бе нова идея, само че през 2020 година беше ново прекарване и предизвикателство както за преподаватели, по този начин и за възпитаници, студенти и курсисти. Някои имаха повече опит, до момента в който други трябваше да стартират от нулата. Независимо от началното равнище на всяка просветителна институция, всеки един от нас трябваше да се приспособява допустимо най-добре към него. Като група от потвърдили се експерти, профилирани в образованието по непознати езици, и за самите нас основаването на цифрова среда за образование бе предизвикателство и можете единствено да си визиите по какъв начин 95% образования на място трябваше да преминат към 95% онлайн образования, без да губят качеството си. Определено и нашата година беше натоварена и вълнуваща, само че все пак завършихме сполучливо плана за промяна на вида образование за целия набор от филиалите ни, както и за корпоративните ни клиенти от разнообразни компании, като изпълнихме техните характерни просветителни потребности и им помогнахме да осъзнаят преимуществата, които онлайн образованието може да им предложи освен в създалата се обстановка, само че и през днешния ден.

Така поглеждайки обратно към 2020 година, откриваме някои основни прозрения, които съгласно нас са от решаващо значение за предлагането на качествено онлайн обучение и образование. Към днешна дата отдалеченото образование или по този начин нареченото онлайн образование е към този момент скоростно разрастваща се среда, която разрешава на потребителите гъвкавостта да се образоват отвън рестриктивните мерки на времето и пространството, като това го трансформира и в прелъстителен метод за образование за редица учащи се и става все по и по-често срещана и желана среда за обучение.

Затова в днешната публикация взехме решение да споделим с вас преимуществата и изгодите на онлайн формата на образование в следствие от нашите наблюдения върху процеса на реализирането му от първа ръка.

1.Достъпност, самостоятелна от местоположението

Първо преимущество на онлайн образованието е, че то разрешава на курсистите да посещават часове от всяка една точка на света по техен избор, належащо е единствено да разполагат с добра интернет връзка. Това прави мечтаните курсове за образование неограничени от географски граници. По този метод онлайн образованието предлага на учениците досегаемост самостоятелна от времето и мястото за образование. От друга страна при онлайн образованието има дребна възможност за неявяване от уроците. Например макар здравословното ви неразположение можете да присъствате на образованието си без риск да болестите някого.

2. Удобство

И като приказваме за местонахождение и задължения не можем да не отбележим в конкретика средата на образование. Когато сте в онлайн форма на образование, тя е доста по-удобна, тъй като вие сами избирате от къде да се включите. В момента изборът се отнася до степента да решите дали ще ви е по-удобно да сте на дивана в хола, или на масата в кухнята, което от своя страна способства за комфорта по време на образование. Освен това можете да употребявате комфортно за вас устройство, което имате на разположение- компютър, преносим компютър, таблет или телефон. Също по този начин е идеална за дните на дъжд и мраз, в които не бихте желали да напуснете дома си.

От друга страна, това отстрани проблемите с броя на курсистите в залата, защото при онлайн образованието потенциалът на курсистите може да варира от 10 до 15 души в група. Също по този начин е извънредно комфортно и желано от стеснителните и притеснителни хора, които не се усещат удобно да четат или приказват пред публика, което не би могло да се избегне, когато образованието е в присъствена форма. Онлайн формата спомага за намаляването на срама или страха, които съществуват при връзката лице в лице, да вземем за пример когато курсистът зададе въпрос пред останалите в залата, или даже когато се обръща единствено към учителя. С тази методология на образование всичко става „ по-безлично “, което спомага за елиминирането на терзанието и неудобството.

3 . Гъвкавост

В днешно време се изисква от всеки един от нас да бъде еластичен. Много постоянно ни се желае продължителността на деня да е повече от 24 часа, с цел да имаме опция с изключение на да осъществим професионалните си и фамилни отговорности, да имаме и времето да поработим и върху себе си и личното си рационализиране било посредством посещаване на курс за научаване на нов език или курс за изобразително изкуство, с цел да развием капацитета си на художник прикрит в нас. За страдание обаче денят ни дава единствено 24 часа и защото множеството пъти е належащо да пътуваме, до който и да е център и да се управляваме от всяко едно отмерване на часовника на влизане или излизане от него, образованието става по-сложно за реализиране и избираме да го оставим на назад във времето. Тук се появява изгодата от онлайн образованието, което ви дава опцията да сте гъвкави, т.е. то ви предлага опцията да изберете комфортно за вас време на образование, от комфортна за вас точка като го комбинираме сполучливо с персоналния и професионалния си живот.

Понастоящем доста от изследванията сочат, че това е и една от главните аргументи, заради които хората, които постоянно са желали да учат и да се развиват, само че в никакъв случай не са имали опцията да го създадат заради своята фамилна и професионална ангажираност, са избирали този вид образование. Също по този начин доста от фирмите избират да образоват своите чиновници онлайн, тъй като това икономисва време на чиновниците им и в същото време им дават опция в работна среда да продължат да получават нови познания и умения.

4. Спестявате на време за напредване

Следващо преимущество произхождащо от предходното е спестяването на време от напредване от точка А до точка В. При онлайн образованието не е належащо физически да присъствате в класната стая на центъра за образование, което ви икономисва първо време и второ транспортни разноски. Онлайн образованието „ съкратява “ дистанциите и дава еднакъв достъп на всеки един курсист, без значение от местоположението му.


5. Финансова досегаемост

Друго преимущество на онлайн образованието са понижените финансови разноски. Онлайн образованието е надалеч по-достъпно финансово спрямо присъственото образование. Това е по този начин, тъй като онлайн образованието отстрани разноските за превоз, паркинг и други спомагателни разноски, които изисква присъственото образование.

6.Подхожда на разнородни стилове на образование и се приспособява по отношение на потребностите на курсиста

Както знаем всеки един учащ се има друг жанр на учене, някои учат образно, до момента в който други избират да учат посредством аудио. По същия метод някои възпитаници са по-съсредоточени в групова форма на образование, а други когато са независими. Системата за онлайн образование дава и опцията за разнообразни форми на образование, които надлежно са групова и самостоятелна. Индивидуално онлайн образование е образование, което може да бъде персонализирано по отношение на потребностите и условията на всеки курсист. Това е най-хубавият метод да се сътвори съвършена образователна среда, подобаваща за потребностите на всеки съответен човек.

7. Комуникация и контакт с преподаватели в действително време

Онлайн образованието дава и опцията за конферентен диалог, което прави образованието - разговор, а не монолог, както е при множеството онлайн курсове под формата на видеозаписи, които се оферират на пазара. Ако желаете да зададете въпрос или имате потребност от в допълнение обяснение по отношение на образователния материал, можете да го извършите във всеки един миг по време на урока. Също по този начин при пряк контакт, преподавателят ще ви поддържа по време на вашето образование, като ви дава противоположна връзка за дилемите, които правите и даже ще може в съответен миг да в профил всевъзможни подозрения по отношение на знанията ви, които могат да изникнат по време на образованието. Освен това след урока преподавателят е единствено на един имейл разстояние и постоянно ще имате опция да отговорите на питанките си, даже и те са зародили откакто урокът е завършил, без да е належащо да чакате до идващия подобен.


8. Нови форми взаимоотношение

Благодарение новите технологии и реализирането на онлайн връзка към този момент е допустимо да се видят резултатите от действия, проби или изпити, които сте създали, неотложно и по друг метод, било посредством имейл от преподавателя или от систематичното оценяване на онлайн платформата, в която се обучавате. Следователно, по този метод можете да имате градивна противоположна връзка за дейностите и тестванията, които вършиме по време на образованието си съвсем незабавно. Освен това, в случай че се наложи да се разшири информацията по избрана тематика единствено с един клик преподавателите имат опцията да ви дават спомагателни материали по всяко едно време.

9. Ефективност

Онлайн образованието дава опцията и на преподавателите по по-ефективен метод да преподават уроци на учениците посредством редица принадлежности като видеоклипове, PDF файлове, подкасти, цифрови книги и доста други. Така, употребявайки всички тези принадлежности като част от своите проекти за уроци, учителите уголемяват уроците оттатък обичайните учебници. В резултат, на което включвайки онлайн запаси, учителите стават по-ефективни и новаторски в метода на преподаване на материала, което води до повишение на интереса на учащия се, защото всеки курсист възприема по друг метод материала. Затова при тази форма на образование няма значение по какъв способ ученикът заучава новата информация, било то посредством образен, акустичен или пък кинестетичен способ. Онлайн образование улеснява достъпа на всеки един до информацията, с помощта на огромното многообразие от способи за образование и принадлежности, които могат да се ползват в поддръжка на учащия се.

10. Незабавна актуализация

Друго преимущество на онлайн образованието е скоростта му да се актуализира за разлика от обичайното – офлайн образование. Вземайки под внимание форматът, в който работи, онлайн формата на образование може непрестанно да се трансформира и усъвършенства, като в допълнение улеснява както процеса на образование, по този начин и този на преподаване и всичко това с помощта на огромното многообразие от принадлежности и методологии.

По този метод онлайн образованието разреши на нас да продължим процеса си на работа, а на хиляди курсисти да получат достъп до качествено образование, което образование бе приспособено по отношение на потребностите на всеки един курсист. В резултат на посочените нагоре преимущества и изгоди, онлайн образованието е в действителност доста комфортен и еластичен способ, който разреши и разрешава на хиляди хора да преминат образованието си сполучливо като по нищо не отстъпва на обичайното образование. Разбира се към момента има доста аспекти и хрумвания, по които ще продължим да работим, с цел да развием и увеличим още повече неговите изгоди в процеса на преподаване и образование.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР