Ексклузивно! Цветан Василев проговори!: За измамата КТБ“ и защо Гешев

...
Ексклузивно! Цветан Василев проговори!: За измамата КТБ“ и защо Гешев
Коментари Харесай

Ексклузивно! Цветан Василев проговори!: За „измамата КТБ“ и защо Гешев отива на съд

Ексклузивно! Цветан Василев проговори!: За „ измамата КТБ “ и за какво Гешев отива на съд В Република Кипър е почнало дело против някогашния основен прокурор Иван Гешев.

Това стана ясно от обява в формалната интернет страница на банкера Цветан Василев.

„ През 2023 година заведох дело в Република Кипър против едно юридическо и четири физически лица на съображение „ скрит план за машинация “ (conspiracy to defraud) – „ Бейкър Тили-Кипър “, Антониос Василиу, Марк Уилсън, Джордж Малоуни и някогашния към този момент основен прокурор на България Иван Стоименов Гешев. На съвещание през декември предходната година кипърският съд реши, че има пълномощия да прегледа делото всъщност. Тъй като хипотетичната машинация е осъществена на територията на Република Кипър. Както и че има задоволително доказателства за обосновано съмнение за „ скрит план за машинация “, написа някогашният началник на КТБ.

Според него по по този начин нареченото „ мега “ дело КТБ, прокуратурата е приложила съмнителна съдебно-счетоводна експертиза, за която твърди, че е осъществена от компанията Бейкър Тили-Кипър.

От години, в серия свои изявления, лицето Иван Стоименов Гешев тръби „ заключенията “ й, на които се основава обвинителният акт по делото КТБ.

Цветан Василев проговори!

По думите на Василев, по отношение на желае му, от компанията „ Бейкър Тили-Кипър “ настояват, че нямат нищо общо със съответната експертиза. Според тях единствената им роля била да посочат специалисти на база на критерии, подадени от прокуратурата. Наред с това показват, че логото на компанията им е попаднало на експертизата по простъпка. Същевременно, един от ответниците по делото направи писмени признания, че методологията за експертизата е подадена от българската прокуратура. Освен това, експертизата е осъществена единствено по документи, подадени от прокуратурата. С други думи, експертизата е не просто негодна – тя е манипулирана по указания на прокуратурата, разяснява банкерът. Източник – News.bg Още вести четете в секция България
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР