Ексклузивно социологическо проучване на Си Ен Ен в Русия и

...
Ексклузивно социологическо проучване на Си Ен Ен в Русия и
Коментари Харесай

Си Ен Ен: 50 % от руснаците подкрепят употребата на военна сила, за да се спре влизането на Украйна в НАТО

Ексклузивно социологическо изследване на Си Ен Ен в Русия и Украйна демонстрира, че два пъти повече руснаци считат, че Москва би имала право да употребява военна мощ, с цел да попречи на Киев да се причисли към Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), в сравнение с че това би било неправилно, съобщи Българска телеграфна агенция.

Един от всеки двама руснаци (50 на сто) счита, че това би било вярно, до момента в който единствено една четвърт (25 процента) настояват, че това би било неправилно. Другата четвърт не е сигурна за позицията си, сочат резултатите от изследването.

Анкетата обаче откри също, че повече руснаци считат, че би било по-скоро погрешно, в сравнение с вярно да се употребява военна мощ " за сливане на Русия и Украйна " - две страни с дълга и комплицирана история на връзки между тях.

Допитването демонстрира, че 43 на 100 от руснаците считат, че потреблението на военна мощ против Украйна за присъединението ѝ към Русия би било неправилно. В същото време 36 % от интервюираните са на мнение, че би било вярно. (Останалите интервюирани са дали отговор, че не знаят дали би било вярно или не).

Не е изненадващо, че множеството хора в Украйна не са съгласни с потреблението на мощ против тях. Седем от десетте интервюирани там споделят, че би било погрешно Русия да употребява военна мощ, с цел да попречи на Украйна да се причисли към НАТО (70 на сто) или да сплоти двете страни (73 на сто).

Повечето украинци отхвърлят изказванието на съветския президент Владимир Путин, изказано в понеделник, че страната им няма историческа основа и всъщност е създание на Съветския съюз.

В цялата страна и измежду всички възрасти болшинството от украинците споделят, че не са " един народ " с руснаците и че двете страни не би трябвало да бъдат едно цяло.

Проучването, обхванало повече от 1000 души във всяка страна, е извършено онлайн от 7 до 15 февруари, преди речта на Путин в понеделник и признаването от Москва на двете разколнически сепаратистки републики в Украйна.

Според съветския ефирен водещ от руската ера и публицист деец Владимир Познер доста хора в Русия считат, че страната им ще бъде фундаментално застрашена от по-нататъшното разширение на НАТО към Украйна, добавя Си Ен Ен.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР