Ексклузивно пред NOVA и за първи път заедно пред камера

...
Ексклузивно пред NOVA и за първи път заедно пред камера
Коментари Харесай

„Дъщеря ми ще скочи повече от теб”: Как Христо Стоичков мотивирал Стефка Костадинова на Игрите в Барселона

Ексклузивно пред NOVA и за първи път дружно пред камера застават двама от най-големите спортисти на България - Стефка Костадинова и Христо Стоичков. Как спортните ни звезди оцениха триумфите на България на Олимпийските игри в Париж и за какво националната принадлежност няма граници? Интервю на кореспондента на NOVA Петя Желева.

„ Мисля, че това е едно от най-успешните представяния на Олимпийски игри за България. След Токио, упованията бяха огромни. В началото се бях отчаяла, защото нямахме медали, само че след това нещата се отпушиха и в един ден спечелихме пет. Надявам се спортистите да са дали парченце самочувствие във всеки български дом ", показа Стефка Костадинова.

А, на българските участници, които не съумяха да се преборят за премия, тя сподели следното:

„ Човек, когато губи, не знае какво печели. Имаше огромни упования към Стилияна Николова, само че е обикновено от време на време човек да не издържи душевен на напрежението. Минала съм по този път. И да подлагаме на критика можем ние, огромните спортисти, а не човек, който не е влизал в зала ".

„ Смятам, че на Ансамбъла ни по художествена гимнастика не доближи мъничко да усъвършенства съчетанията си. Убеден съм, че на идващите игри ще имаме над 10 медала. Тези деца са с огромен темперамент. Видях в погледа им жаждата за победа ", сподели Христо Стоичков.

И поздрави всички треньори на участниците. „ В тях видях откровена любов. Много е хубаво да те прегърнат след триумф, само че още по-хубаво е да те поддържат, когато загубиш. Да ти каже: „ Следващият път ще си ти ", разясни българската футболна легенда.

„ Чух мнения, че нашите спортисти не са българи. Химнът обаче е български, знамето е българско. Нека си отворим очите и да забележим, че и другите страни имат задгранични състезатели ", сподели още Стоичков.

По думите на ръководителя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова спортистите ни са най-големите посланици на българщината по света.

Тя описа за сложен за нея миг, в който Камата ѝ оказал помощ, въпреки и единствено с думи.

„ Няма да не помни Олимпиадата в Барселона. Не бях добре, имах мощни болки в ахилеса. Скочих единствено 194 см и бях на четвърто място. Чувствах се зле, споделих си „ Край, спирам да упражнявам ". Дойде Стоичков и ми сподели с усмивка „ Абе, Стефче, какво направи, щерка ми ще скочи повече от теб ". И по този начин ми подвигна настроението "

Преди дни българската футболна легенда одобри поканата на президента на Световната федерация (ФИФА) Джани Инфантино да бъде част от екипа. Той описа повече за новото му предизвикателство.

„ Това е другата ми фантазия, която се сбъдна. След като прекратих кариерата си, в главата ми беше, че би трябвало да бъда във ФИФА. Новото ми обвързване към тази стратегия е за развиването на детско-юношеския футбол. На Балканите имаме диаманти, само че няма кой да ги шлифова ", сподели още Стоичков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР