ЕКСКЛУЗИВНО: Броят на американците, които гледат на Китай като на

...
ЕКСКЛУЗИВНО: Броят на американците, които гледат на Китай като на
Коментари Харесай

Гледките за Китай като „враг“ на САЩ нарастват, мнозина подкрепят военното натрупване за възпиране на инвазията в Тайван: проучване

ЕКСКЛУЗИВНО: Броят на американците, които гледат на Китай като на „ зложелател “ на Съединени американски щати нараства, до момента в който болшинството поддържа натрупването на американски боен личен състав за въздържане на евентуална инвазия в Тайван, откри годишното изследване на националната защита на Рейгън.

Според изследването 77% от Американците гледат на Китай като на зложелател, до момента в който единствено 15% гледат на нацията като на съдружник. Това число е фрапантна смяна от 2018 година, когато изследването откри, че 38% от американците гледат на Китай като на съдружник, а 55% като на зложелател.

По-голямата част от американците (51%) също гледат на Китай като на най-голямата опасност, пред която е изправена нацията, по отношение на 43% през предходната година и 21% през 2018 година Междувременно броят на тези, които гледат на Русия като на най-голямата опасност, понижава, като единствено 24% считат нацията за такава, спад от 31% през предходната година след нахлуването му в Украйна.

Новобранци от Китайската н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР