Екшън героят и любимецът на няколко поколения актьор Брус Уилис

...
Екшън героят и любимецът на няколко поколения актьор Брус Уилис
Коментари Харесай

Край на една епоха: Брус Уилис се оттегля от киното заради заболяване

Екшън героят и любимецът на няколко генерации артист Брус Уилис се отдръпва от актьорската си кариера , заяви фамилията му, представено от Агенция Франс Прес.

" Брус се бори със здравословни проблеми и неотдавна беше диагностициран с афазия (частична или цялостна загуба на способността на човек да се показва благодарение на средствата на езика – бел. ред.), която оказва въздействие върху когнитивните му качества. В резултат на това и след доста обсъждане Брус се отдръпва от кариерата, която означаваше толкоз доста за него ", се споделя в обява в Instagram от фамилията му. 
                 

67-годишният Брус Уилис е диагностициран с дегенеративно заболяване на мозъка, което визира способността му да схваща говора, и ще се отдръпна от актьорската си кариера, заяви от своя страна „ Дейли Мейл “.

В изказването се прибавя: " Това е в действителност сложен миг за нашето семейство и ние сме доста признателни за вашата непрестанна обич, състрадание и поддръжка. Преминаваме през това като мощно семейство и искахме да осведомяваме неговите почитатели, тъй като знаем какъв брой доста значи той за вас, както и вие за него “.

До момента не е ясно какво е довело до слагането на диагнозата на Уилис. 

Според Националната асоциация по афазия положението съставлява нарушаване на езика, което визира произвеждането или разбирането на речта и способността за четене или писане. Асоциацията оповестява, че положението постоянно се дължи на увреждане на мозъка, най-често от инсулт, изключително при по-възрастни хора. Травма на главата, мозъчни тумори или инфекции също могат да причинят афазия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР