Екранизациите по компютърни игри със сигурност са най-трудното нещо в

...
Екранизациите по компютърни игри със сигурност са най-трудното нещо в
Коментари Харесай

„Соник: Филмът 2“ отново сбърка аудиторията си

Екранизациите по компютърни игри сигурно са най-трудното нещо в киното, тъй като отсъства оня наложителен детайл, направил даден персонаж именит, а точно директната интеракция на фена с основните герои. „ Соник: Филмът 2 “ не прави изключение, а парадоксът е, че продуцентите очевидно не са си взели поука от първата част през 2020 година

Ще спазя традицията, като ви направя малко обобщение на събитията от кино лентата. Д-р Роботник (Джим Кери) намира остроумен метод, с цел да се завърне на Земята след отшелничеството, като по този начин се среща с Нъкълс (Идрис Елба). Двамата потеглят на задача за античен артефакт, който може да постави завършек на вселената, а Соник (Бен Шварц) към този момент се оказва непълен, с цел да се оправи с двамата злодеи. Затова на помощ му идва Тейлс (Колийн О'Шувнеси), с цел да бъде възобновен салдото на силите. Следва дълга борба сред правилата на другарството и персоналната упоритост за триумф.

Режисьор на лентата още веднъж е Джеф Фоулър, чиято „ брилянтна “ концепция преди две години бе Соник да има напълно неразпознаваемо лице. Тогава за пръв път в историята видяхме цялостна смяна на основен воин след гневните реакции на почитателите. Този път той се е поучил от грешката си, само че за сметка на това е пренебрегнал куп съществени правила в режисурата. Прекалено постоянно видяхме необяснима телепортация на герои, създавайки чувството у фена, че е задрямал за няколко минути. Да не приказваме, че преексплоатира персонажите си в другите подиуми по този начин, че чак на човек му омръзва от тях.
Снимка: Alexandra Film  „ Соник: Филмът 2 “ още веднъж сбърка аудиторията си (ТРЕЙЛЪР)

Джим Кери още веднъж е този, който завладя шоуто. На процедура филмът се крепи на неговите рамене от самото начало с всичките му лицеви трансформации и език на тялото. Без подозрение кастът се е справил съвършено с избора си за Д-р Роботник, без значение от обстоятелството, че не има шкембето на истинския воин.

Останалите основни герои мъчно мога да разясня, тъй като „ Соник: Филмът 2 “ е дублиран, както е и редно с оглед неналичието на всевъзможни възрастови ограничавания за феновете. Но наличието на Джеймс Марсдел, Тика Съмптър, Наташа Ротуел и Шемар Муур изрично мога да заявя, че ме нервира и тежи изцяло на историята. В даден миг те бяха намесени в един основен поврат, който беше по този начин просташко скърпен, че чак очите ме заболяха от въртене в символ на възмущение.

Подобни филми ме карат да мисля, че Холивуд към този момент тотално не познава аудиторията си. Соник е класическа компютърна игра от 80-те и 90-те години на предишния век, което значи, че най-заклетите ѝ почитатели през днешния ден са мъже и дами на по 30-40 години. Сюжетът е толкоз плосък, че, даже да бях дете в трети клас, щях да се обидя, задето съм толкоз недооценен интелектуално. Шегите подобават повече на Пепа Прасето или Маша и Мечока, а развоят на събитията е по-прозрачен от погледа на половината участнички в „ Ергенът “.
Снимка: Alexandra Film  „ Соник: Филмът 2 “ още веднъж сбърка аудиторията си (ТРЕЙЛЪР)

„ Соник: Филмът 2 “ е изработен за бебета, само че, в случай че измежду вас има родител, чието невръстно кърмаче може да задържи вниманието си цели 2 часа в киното, бих желал да се свърже с мен, с цел да го поздравя персонално.

Оценката ми е 4/10, а фактът, че след финалните надписи видяхме фрагменти от третата част на поредицата, не ме въодушеви изключително, с цел да напомпам ненужно упованията си.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР