Екосистемата на Viber вече опитва да обедини цялата гама на

...
Екосистемата на Viber вече опитва да обедини цялата гама на
Коментари Харесай

Вайбър готви промени

Екосистемата на Viber към този момент пробва да сплоти цялата гама на едно комерсиално прекарване - от намирането на бизнеса, промоции и банери, чатботове с изкуствен интелект, които могат да основават персонализирана оферта, до заплащане и доставка. Визията на Viber е да стане суперприложение, като сега е във водеща позиция да реализира това по отношение на европейските съперници. Това каза Атанас Райков, вицепрезидент в Rakuten Viber пред телевизия Bloomberg.

Концепцията идва от Азия и концепцията е да се обединят в едно няколко основни за всекидневието приложения, уточни Райков. Компанията към този момент обвързва бизнес услугите си с услугата за заплащане и чат на някои пазари.

Изчакваме въвеждането на еврото в България, с цел да пуснем услугата Viber Pay на локалния пазар. Вече са налични Viber Gems - рекламни анимации, свързани с основни думи в чата и бизнес позвънявания за директна връзка сред клиент и бизнес, посочи събеседникът.

По думите му Viber залага на уравновесен метод, в който не събира и не резервира ненужни данни и желае да построи надеждна платформа. 

Атанас Райков сподели, че това е един доста конкурентен пазар, в който " огромната алтернатива е дали да се вършат нови по-мощни модели по-бързо, с по-малко защитни детайли, или да се основават с по-сериозен пиедестал, с повече модерация и тестване “.

" Най-вероятно в дълготраен проект стратегическото преимущество да бъде надеждна услугата, да е предвидима и да не основава доста странични резултати, ще надделее. Самият пазар ще наклони везните последователно в посока да се построяват по-надеждни технологии ", сподели Райков и добави, че тук роля ще имат и държавните регулации.

Rakuten Viber употребява лично създаден изкуствен интелект (AI) за отбрана на клиентите си от спам и фишинг офанзиви, сподели още Райков. Според него AI ще засегне живота на всеки консуматор доста бързо в близко бъдеще. Засега технологията е към момента в своята ранна фаза и не би трябвало да се концентрира прекомерно огромно внимание върху първичните дефекти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР