Екоминистърът видя потенциал в района около Мариците. Това каза той

...
Екоминистърът видя потенциал в района около Мариците. Това каза той
Коментари Харесай

Екоминистърът видя потенциал в района около Мариците

Екоминистърът видя капацитет в региона към Мариците. Това сподели той по Българска национална телевизия.

 

“Районът към Топлоелектрическа централа „ Марица – Изток “ има огромен инвеститорски капацитет след закриването на въглищните централи ”, съобщи министърът.

Всяка една огромна интернационална компания в индустриалните браншове, на която се опише за капацитета на Маришкия район, демонстрира интерес. Важна, съгласно него, е регулаторната среда.

За да може целият район да бъде употребен за капиталова активност, там най-малко 10 години би трябвало да работят над 3000 души. Заравняването на тази повърхност е голяма активност. Икономическата активност, в това число и построяването на инфраструктура, която може да се развие там, е голяма, сподели той.

Основният проблем е не дали хората ще си запазят работните места. ВЪпросът е дали те ще могат да бъдат арестувани, с цел да може районът да се развива.

Ако „ Мариците “ се развиват с капацитета, който имат, ще има огромен дефицит на хора. Тези, които в този момент стачкуват, и техните сътрудници, които не стачкуват, само че са солидарни, няма да са задоволителни за това индустриално развиване, добави Попов.

Според него не е правилно изказванието, че Брюксел ни дава едни пари, с цел да затворим едни централи. По думите му става дума за пазарен развой, който свива непрестанно въглищното производств. Освен това Европейският съюз обезпечава средства на страната ни да се оправи с този развой.

“Голяма и значима крачка в тази посока беше, че успяхме да предотвратим фрагментирането на региона „ Марица – Изток “. Започнахме развиването на общ организационен проект ”, сподели Попов.

Попов е с очакване разговорът да се върне на равнищата от преди митингите и началото на предизборната акция.

Според него екипът на министъра на енергетиката Румен Радев е работил непрекъснато. Целта била да се приготвят финалните териториални проекти за обективен преход на Стара Загора, Перник и Кюстендил. Процесът беше занимателен в допълнение и поради политическата неустойчивост в последните две години, сподели Юлиян Попов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР