Екоминистърът Емил Димитров -Ревизоро обяви, че ще предложи събираните в

...
Екоминистърът Емил Димитров -Ревизоро обяви, че ще предложи събираните в
Коментари Харесай

Ревизоро иска 100 млн. лв. водни такси да отиват за ВиК проекти

Екоминистърът Емил Димитров -Ревизоро разгласи, че ще предложи събираните сега към 100 млн. лева годишно такси за водоползване и заустване на отпадни води да отиват за вложения във ВиК инфраструктура. Това е станала по време на изключително съвещание на Висшия съвещателен съвет по водите, състояло се в петък, оповестиха от Министерството на околната среда и водите.

Очаква се концепцията, която е по предложение на водния бранш, да бъде разисквана още същия ден на директорски съвет на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС), което събира всички такси по Закона за водите.

" Досега част от тези средства са употребявани за разпределяне на заеми на общини, а на ПУДООС се е гледало като спомагателен финансов инструмент за дофинансиране на планове. По предложение на водния бранш в този момент средствата, към 100 млн. лева, които те дължат за такси, ще се връщат при тях ", декларира екоминистърът.

Идеята е към този момент събираните водни такси да не се дават назаем па общините за водни планове.

При идването на власт на първия кабинет на ГЕРБ стана ясно, че през одобрявани от ПУДООС екопроекти, измежду които и пречиствателна станция за 1.6 млн. лева за село с 350 поданици, са.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР